Karla pretplaćena na festivalske nagrade

Karla Havić i Alan Poropat na Fensu
Karla Havić i Alan Poropat na Fensu

Prvu nagradu žirija na dječjem festivalu Fens u Kopru, u kategoriji pjevača od 13 do 15 godina, osvojila je 14-godišnja Karla Havić iz Buzeta pjesmom "Što bi bilo" poznatog autorskog trojca; Ines Prajo, Arijana Kunštek i Tihomir Preradović. Iako se koparski Fens održava 21 godinu za redom, a Kopar je blizu Buzeta, ovo je prvi puta da je buzetska Udruga "Mali veliki mikrofon" imala svog predstavnika na njemu.

Karla se kroz nastup u polufinalu izborila za ulazak u finale, a potom i pobjedu u vrlo jakoj konkurenciji u toj starosnoj kategoriji. Ukupno je u tri natjecateljske večeri i pet kategorija, nastupilo 46 pjevača od 5 do 27 godina iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Makedonije te Bosne i Hercegovine.

- Karlinim uspjehom otvorili smo još jedno međunarodno glazbeno odredište za buduće generacije mladih pjevača, kao i za moguću suradnju sa zbratimljenim gradom Koprom za neke nove projekte u kojima bi sudjelovala djeca iz hrvatskog, slovenskog i talijanskog dijela Istre, izjavio je voditelj Udruge "Mali veliki mikrofon" Alan Poropat.

Upravo pjesmom "Što bi bilo" Karla je osvojila i prvu nagradu dječjeg žirija na međunarodnom dječjem festivalu "Šareni vokali" održanom krajem svibnja u vojvođanskom gradu Somboru.

Za Karlu će ljeto biti radno, na jesen iz osnovnoškolskih klupa prelazi u srednjoškolske, a zajedno sa uhodanim autorskim timom paralelno priprema novu pjesmu. Bit će to novi glazbeni adut za nove Karline pohode na međunarodne festivalske pozornice na kojima je do sada osvojila doista brojna priznanja. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter