Karla Havić: Sa svakog festivala po jedna nagrada

Karla među pjevačima festivala "Šareni vokali"
Karla među pjevačima festivala "Šareni vokali"

Po prvi se puta buzetska Udruga "Veliki mali mikrofon" sa svojim glazbenim pulenom predstavila na međunarodnom dječjem festivalu "Šareni vokali" u vojvođanskom gradu Somboru i odmah osvojila nagradu. Glazbene boje Istre branila je 14- godišnja Karla Havić iz Buzeta pjesmom "Što bi bilo" poznatog autorskog trojca; Ines Prajo, Arijana Kunštek i Tihomir Preradović, te svojom interpretacijom osvojila prvu nagradu dječjeg žirija ujedno i direktan plasman na međunarodni dječji festival u Makedoniji. Uspjela je to u jakoj konkurenciji sedmog izdanja "Šarenih vokala" na kojem je nastupilo 23 pjevača iz šest zemalja. Grand prix nagradu stručnog žirija osvojila je Ana Spasojević iz Bosne i Hercegovine.

Karla je time nastavila nizati nagrade na dječjim festivalima, među zadnjima svakako valja spomenuti grand prix na prošlogodišnjem županijskom dječjem festivalu "Mali veliki mikrofon" koji je održan u Buzetu te grand prix na 6 međunarodnom muzičkom festivalu "Raspjevane pahuljice" u Mrkonjić Gradu.

- Nisam se nadala nagradi dječjeg žirija. Nije mi toliko stalo do nagrade nego mi je važno da se družim sa vršnjacima i stječem nova iskustva. Dječji festival u Somboru je doista jako lijepo osmišljen i baš mi je bilo zabavno, prenijela je svoje utiske Karla. Mlada pjevačka nada pohađa satove solo pjevanja. Polaznica je završnog razreda osnovne glazbene škole Vladimira Nazora u Pazinu i osmog razreda Osnovne škole "Vazmoslav Gržalja" u Buzetu, a srednjoškolsko obrazovanje nastavit će u rodnom gradu kao gimnazijalka buzetske Srednje škole.

Karli predstoje pripreme za naredne festivale među kojima "Mali veliki mikrofon" kojeg će kao prošlogodišnja pobjednica otvoriti te ujedno nastupiti u natjecateljskom djelu devetnaestog izdanja. To je Karlin zadnji natjecateljski nastup na županijskom festivalu u Buzetu s obzirom je namijenjen djeci osnovnoškolskog uzrasta

Nagrada osvojena u Somboru obradovala je i Alana Poropata, voditelja Udruge "Mali veliki mikrofon" sa sjedištem u Buzetu, koja okuplja mlade glazbene nade iz cijele Istre. Pjevači "Mikrofona" punih 12 godina nastupaju na međunarodnim festivalima gdje postižu zapažene rezultate. - U jakoj konkurenciji "Šarenih vokala" posebno me raduje što su Karlin talent i karakter prepoznali njeni vršnjaci, članovi žirija ujedno polaznici glazbenih škola, koji su joj dodijelili nagradu, izjavio je Poropat. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter