Karirano je uvijek u modi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Karirano je uvijek u modi. Idealno je i za tinejdžerice i za gospode u najboljim godinama. Nekad su u prvom planu modni detalji, a drugi put cijeli outfit.

Može biti strogo, poslovno i klasicno, a drugo mu je lice vrckavo, casual i otkaceno. Igrajte se kariranim ovisno o trenutnom raspoloženju. Ako se usudite, pomiješajte karirane uzorke za neki sasvim novi modni izricaj. Moglo bi to biti veliko, ali dobro iznenadenje. I još nešto važno - karirano stoji dobro svima bez obzira na gradu i godine.

Prvo nam padaju na pamet kada cujemo karirano Škoti i njihovi kiltovi. Svaki je klan nosio drugacije šare pa je to bio znak prepoznavanja.

U modnom smislu daleko smo otišli od kiltova, iako tipican škotski uzorak nikada nije van mode. Bilo je tu modnih konstrukcija i dekonstrukcija uzoraka kariranog i miksanja, a rezultati su nerijetko bili iznenadujuci.

Kada kažemo karirano mislimo na miks boja i suknjicu s faldama, na preklop s velikom zihericom. Ima i toga, ali vec smo daleko odmakli od tih pocetaka. Karirane hlace, ako nisu baš u jarkim bojama, bez problema možete ukomponirati u poslovni look.

Lagana košulja od takvog materijala dignut ce svaku odjevnu kombinaciju. Dobro rješenje je i karirani kaput od toplog vunenog materijala.

U tom slucaju neka boje budu zagasite jer cete ga sigurno nositi više sezona, odnosno nece vam dosaditi. S detaljima ce takav kaput doživljavati stalne metamorfoze, što ce biti jako ugodno i za vaš novcanik.

Ako ne volite karirano u vecim kolicinama, bit ce dovoljne i karirane mokasinke ili torba. A možda vam se svide karirane grilonke koje ce uz crnu odjevnu kombinaciju biti dovoljne za novi šik modni izricaj.


Podijeli: Facebook Twiter