Kardinal Puljić: Neka Božić svjedoči istinsku vjeru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Slavlje Božića treba obnoviti prepoznatljivo lice kršćanina u privatnom i javnom životu kako bi i ono posvjedočilo njegovu vjeru, kazao je u utorak vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić u svojoj božićnoj poruci vjernicima.

Prisjećajući se Isusova rođenja, kazao je kardinal Puljić, valja se pobrinuti da se za njega nađe mjesta ne u jaslama u kojima bi bio prognan iz naše sredine i javnog života nego da mu se prizna to kako je on ušao u povijest čovječanstva i povijest svake osobe na prepoznatljivi način. "Ponovno moramo prepoznati da na našem putu nismo sami, da u našem trpljenju nismo sami nego je Krist ušao u našu povijest. On je živ i danas. Radovati se Božiću, znači prepoznati Krista na našem životnom putu na našim ostvarenjima i traženjima", poručio je vrhbosanski nadbiskup. Vjernike je pozvao da svojim djelom šire dobrotu i plemenitost i tako svjedoče Kristov nauk.

Dok Vam šaljem ovu Božićnu poruku i čestitam Isusovo rođenje, želim da nestane grube psovke, svake svađe i izvora mržnje, da nestane tolike podijeljenosti i suprotnosti na putu vjere. Neka Božić donese radost života, ohrabrenu nadu, spremniju solidarnost i odvažnije složno zauzimanje za naš opstanak i jednaka prava u ovom društvu koje svi moramo izgrađivati. Neka Isus donese utjehu ožalošćenima, siromašnima, onima koji nemaju posla, koji su osamljeni i bolesni. Posebno neka donese radost djeci da rastu u ozračju obiteljske ljubavi i zdravog društva", božićna je poruka kardinala Puljića. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter