Kardinal Bertone pozdravlja akciju protiv gej brakova

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kardinal Tarcisio Bertone pozdravio je u utorak mobilizaciju stotina tisuća ljudi, uglavnom katolika, protiv legalizacije istospolnih brakova u nedjelju u Francuskoj.

Za vatikansku agenciju I. Media državni tajnik Vatikana rekao je "kako je vrlo zadovoljan što Francuska snagom i pameću brani temeljna načela obitelji: trojstvo oca, majke i djeteta".

Između 400.000 i 800.000 ljudi iz cijele Francuske okupilo se u nedjelju u Parizu pozivajući vladu da povuče prijedlog zakona kojim bi se legalizirao istospolni brak i pravo takvim zajednicama na posvajanje djece.

Francuska vlada odgovorila je da ne kani odustati od tog zakonskog prijedloga, koji će biti raspravljen u parlamentu i dan na glasovanje, a oporba (desnica) je najavila niz amandmana.

Papa je pozvao katolike u državama gdje se slični zakonski prijedlozi pripremaju da ustanu u obranu bračne zajednice koju čine muškarac i žena.

Nedjeljni prosvjed u Parizu privukao je velik broj katolika, no također i muslimane, protestante, židove i ateiste, glasače ljevice i desnice. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter