Kardigan je vjecan

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kardigan, taj sveprisutni, a opet pomalo zaboravljeni komad odjece. On je stalno tu, ali ga se na neki nacin zaboravlja iz razloga jer je vjecan, nenametljiv, zaštitnicki skrojen, uvijek aktualan i nikad pretjerano trendy. On je taj topli komad odjece koji služi kao pomoc i koristimo ga u razdobljima kada završava jedna sezona i pocinje druga.

I ne samo to, on se uvijek stavlja kao neko pokrivalo, a opet on nije ni kaput niti jakna, vec, kako bi štreberi rekli - pravi odjevni predmet. Eto, dok listamo modne casopise i gledamo što ce se nositi sljedecu sezonu na sebi imamo - kardigan. Takav je, jer se nosi dok razmišljamo o nekom trendovskom sezonskom komadu. Zapravo, on je ta modna pomoc u medustilu i medusezoni.

Primjer: ako niste sigurni što obuci za posao u hladne dane, kada bura nije toliko jaka, a kada opet nije još toliko toplo za sako, uvijek je dobar kardigan. I neka ne bude crni, jer zatvara, osim ako niste visoki, pa ta velika crna lepršava površina postaje šik. Neka bude sivi, koji je istovremeno elegantan i nekako uniseks casual. Cim imate taj koncept u glavi, sve je lakše.

Izvucite bilo što iz vašeg ormara i vidjet cete koliko je istinito - sivi kardigan jednostavno ce odgovarati uz svaki odjevni predmet, neovisno o tome je li on poslovni, casual ili svecaniji.

Još bolje je ako je nježne kašmir krem boje ili one bijele kave i meda, koja je ženstvena, procišcena i sofisticirana. Mekan, dug miluje tijelo i odgovara u kombinacijama od jeansa, gdje djeluje urbano, a opet romanticno ili s hlacama širokih manžeta šik, u stilu dama 20-ih godina. S uskim hlacama i konjickim cizmama izgleda pak tako otmjeno i ladanjski u stilu Madonne kada se preselila u Englesku u nadi da ce postati dama britanske aristokracije koja dane provodi izmedu konjickih utrka i dobrovoljnih partyja.

Nakon svega navedenog, definitivno dolazimo do zakljucka kako je kardigan najbolja investicija u ova hladna vremena - temperaturno, novcano i stilski. Povrh svega, on je tako liberalan i demokratican jer ide uz sve - suknje, bile one duge ili kratke, hlace svih oblika, pa i haljine. Dobar je u bilo kojem izdanju, otkopcan, zakopcan s remenom oko struka ili bez njega. Onaj do struka je vjecan, a nešto dulji ipak aktualan. Nešto izmedu kucne haljine i kaputa.

Ima ih svakakvih, jednostavnih, jednobojnih, pletenih, od mini do maksi komada, s velikom dugmadi ili epoletama, asimetricnih i onih klasicnih s alpskim motivima. No, ako ste dosad nosili kardigane od tankog pletiva koji nalikuju produljenim vesticama iz twin setova, vrijeme je za promjene i kardigan koji krojem više podsjeca na kaput ili cak i ponco.

I ono najbitnije: kada kardigan odradi jednu sezonu, nakon što ga spremite, pa izvucete iz ormara, provjetrite i operete - eto ga opet tu - kao novi vjesnik proljeca ili jeseni.


Podijeli: Facebook Twiter