Karate: Martinović pobjednica Svjetske lige

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska reprezentativka  Maša Martinović ukupna je pobjednica Svjetske Premier lige u karateu.

Na završnom turniru u Salzburgu Maša se u prvom nastupu borila protiv Francuskinje Anne Laurie Florentin. Borba je završila bez bodova, a sudačkim preglasavanjem 3-2 francuska predstavnica izborila je nastavak natjecanja. Budući da je Florentin izgubila u polufinalu, Martinović nije dobila prigodu u repasažu boriti se za 3. mjesto na završnom turniru. 

No, to nije omelo veliki uspjeh koji je hrvatska karatistica ostvarila. Velikom bodovnom razlikom ostvarila je prvo mjesto i naslov ukupne pobjednice Svjetske lige u teškoj kategoriji iznad 68 kg. Pobijedila je na turnirima u Parizu, Laškom, Tumenu (Rusija) i Istanbulu, a u Frankfurtu osvojila je srebrno odličje. Na taj način

Maša je postala prva hrvatska ukupna pobjednica u pojedinačnoj konkurenciji otkako posljednjih godina postoji ovakav format Svjetske karate lige. 

Prošle sezone je hrvatska reprezentacija u sastavu Ivan Ermenc, Franjo Maškarin i Damjan Padovan izborila ukupnu momčadsku pobjedu u katama.

Na finalnom turniru Svjetske lige u Salzburgu, na kojem nastupa više od 900 natjecatelja iz 50 zemalja, Hrvatska je dosad osvojila četiri odličja – zlato Goran Lučin (-75 kg), hrvatska kata vrsta, srebro Ivona Tubić (-68 kg), a u istoj kategoriji bronca je pripala Azri Saleš. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter