Karaselimović: Ispalo je puno kostura iz ormara

ODGOVORNO I POTICAJNO PONAŠANJE - Sead Karaselimović (M. MIJOŠEK)
ODGOVORNO I POTICAJNO PONAŠANJE - Sead Karaselimović (M. MIJOŠEK)

Prvenstvena stanka uslijed reprezentativnih obaveza idealna je prilika da se osim o prvoj momčadi, progovori i o ostalim važnim pitanjima za rad pulskog nogometnog prvoligaša. Posebno se to odnosi na predstojeće licenciranje i na nedavno uspostavljenu suradnju s Istrom. Stoga smo ovom prilikom porazgovarali sa zamjenikom izvršnog direktora Istre 1961, Seadom Karaselimovićem.

Krajem mjeseca istječe rok za podnošenje molbe za licence za sezonu 2016/17. Koje ste licence zatražili od HNS-a?

- Zatražili smo UEFA licencu, te licence za Prvu i Drugu ligu. U ovom trenutku, koliko mi znamo, nema nikakvih prepreka da te licence i dobijemo. Sve korekcije koje smo trebali napraviti, smo i napravili, posebno što se tiče omladinskog pogona, tako da smatramo da će do 31. ovog mjeseca sve biti riješeno - rekao je Sead Karaselimović.

Ranije su licence odgađane zbog raznih sitnica, poput brojača na stadionu ili dugova prema igračima. Kakva je sad situacija po pitanju dugova prema igračima?

- Što se tiče dugova prema igračima, mogu reći da to neće biti nikakav problem. Velika većina stvari je već dosad riješena, tako da ne vidimo probleme. Mada, moram istaknuti da je po pitanju tih dugova prema igračima "ispalo puno kostura iz ormara". Došlo nam je na naplatu puno dugova na koje ni na koji način nismo bili upozoreni, a koji su nastali puno prije dolaska ove uprave u klub. Dosad smo platili dugove za čak 37 igrača koje nismo zatekli u klubu, tako da je taj iznos bio puno veći nego što smo očekivali. Na primjer, neki smo dan dobili obavijest od Nogometnog sindikata za jednog talijanskog igrača koji zahtijeva isplatu, a mi nikad nismo čuli za to ime i prezime.

Kakva je situacija s potraživanjima bivšeg trenera Igora Pamića?

- Potraživanja trenera Pamića, kad govorimo o plaćama do trenutka raskida ugovora, moraju biti podmirena do 31. ovog mjeseca zbog dobivanja licence. Dakle, to će biti riješeno. Kad govorimo o Pamićevim potraživanjima zbog raskida ugovora, ovog trenutka to nije stvar Arbitraže, ali kao što je jednom prilikom već rekao izvršni predsjednik Michael Glover, vidjet ćemo kako će se to odvijati.

Vrlo važna stavka za dobivanje licence je i omladinski pogon kluba. Nedavno je voditeljem imenovan bivši sportski direktor Robert Rubčić, hoće li biti još promjena u omladinskom pogonu?

- U ovom trenutku neće biti nikakvih promjena. Promjena je bilo dovoljno, čak previše kad govorimo o trenerskim rošadama. Naravno, Rubčić je voditelj i on će o tome odlučivati, ali u razgovoru s njim mislim da ih zasad neće biti. Naravno, mi ćemo na kraju sezone sjesti i analizirati rad svakog trenera individualno i donijeti odluke koje su u interesu kluba. Sve s ciljem da u određenom vremenskom razdoblju igrači iz Istre budu okosnica prve momčadi. Kao što vidimo, to u posljednjih nekoliko godina nije bio slučaj, dakle promjena mora biti. To je normalno, kao što smo uveli da stožer prve momčadi bude uključen u izradu plana i programa rada omladinskog pogona. Oni su sudjelovali u nacrtu kako bi taj, nazovimo ga, "idealni igrač" u omladinskom pogonu trebao izgledati da bi mogao potom postati dio seniorskog pogona. Samim time, određeni su vertikala i princip rada za narednih nekoliko godina. (Roberto CAR)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter