Karamarko: Zašto bismo s BiH razgovarali o Pelješkom mostu

Tomislav Karamarko (Bruno KONJEVIĆ/Cropix)
Tomislav Karamarko (Bruno KONJEVIĆ/Cropix)

Pelješki most će biti izgrađen i ne vidim zašto bi Hrvatska o tom problemu morala razgovarati s BiH, rekao je u subotu predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, koji se u Zadru sastao s predstavnicima HDZ-a u iseljeništvu, naglasivši kako Hrvatska ne može dopustiti da druga država odlučuje o sudbini njezinog mosta.

Istaknuo je da je BiH prijateljska zemlja i da će most biti sagrađen tako da će građani te susjedne države imati siguran i kvalitetan pristup neumskoj luci.

"Ne možemo dopustiti da druga država odlučuje o sudbini tog mosta, o rješavanju problema koji se naziva diskontinuitet hrvatskog teritorija. To je pitanje suverenosti Republike Hrvatske", poručio je.

Za najavljene smjene u MUP-u, kojemu je bio na čelu u prošlom mandatu, Karamarko je kazao kako su potvrda da je vladajuća Kukuriku koalicija pobjedu na izborima doživjela kao priliku da "podijeli izborno-ratni plijen", odnosno da na sva mjesta u javnim poduzećima i ministarstvima postavi svoje politički podobne kadrove.

"Mi smo izvršili depolitizaciju MUP-a, poglavito Ravnateljstva policije, a oni nastoje staviti što više političkih podobnika na neka ključna mjesta u policiji. Ne znam čemu to služi", rekao je. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter