Karamarko: Zakoračili smo prema ljevici

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjedništvo i nacionalno vijeće HDZ-a odobrili su jučer koaliciju s HSS-om, tako da će je danas predsjednici dviju stranaka Tomislav Karamarko i Branko Hrg svečano potpisati. Karamarko je jučer nakon sjednice predsjedništva izrazio veliko zadovoljstvo novom akvizicijom u bloku desnog centra koji HDZ slaže za iduće europske kao i parlamentarne izbore.

- Prihvatili smo stratešku koaliciju s HSS-om koja bi mogla dugo potrajati. To je na tragu onog što stalno radimo, okupljamo stranke desnice i desnog centra. Mislim da smo s HSS-om zakoračili i prema ljevici, s obzirom na heterogenost nekih elemenata te stranke, a što nama jako odgovara. Ovo je prvi put da HDZ ide u generalnu koaliciju s HSS-om što je oduvijek bio san, plan i nada naše stranke od samog osnivanja tako da smo zadovoljni, rekao je Karamarko novinarima.

U SDP-u jučer nisu bili previše iznenađeni što je HSS odlučio već sada koalirati s HDZ-om. Na nedavnim lokalnim izborima SDP i HSS surađivali su u nekim županijama, a zahvaljujući toj koaliciji HSS ima i gradonačelnika u Samoboru, najvažnijem gradu u kojem su na vlasti. Ali, u daleko više mjesta HSS je predizborno koalirao s HDZ-om te se stoga dizanje ove suradnje na nacionalnu razinu moglo očekivati. (D. CIGLENEČKI/NL)


Podijeli: Facebook Twiter