Karamarko: Vlada SDP-a, HDZ-a i Mosta nije dobra

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko ocijenio je u ponedjeljak kako nije dobro inzistiranje Mosta na zajedničkoj reformskoj Vladi sa SDP-om i HDZ-om, dok je za Božidara Kalmetu rekao da se od njega očekuje da ostavku na sve funkcije u stranci ako se protiv njega podigne optužnica.

- To nije dobro, jer i oni i mi, četiri godine se borimo protiv loše Vlade koja je državu dovela u ovu poziciju i sad istu Vladu odjedanput bi što, trebali amnestirati na način da je stavimo u novu Vladu, u sastav nove Vlade?, rekao je Karamarko novinarima ispred središnjice HDZ-a upitan kako komentira inzistiranje Mosta na zajedničkoj reformskoj vladi SDP-a, HDZ-a i Mosta.

Istaknuo je kako ne vidi smisao toga jer su HDZ-ove reforme velikog opsega.

- Mi smo reformska snaga, ova Vlada nije htjela reforme", naglasio je.

Podsjetio je kako je SDP imao predizborne plakate na kojima je Zoran Milanović jako nasmijan, a njega su snimili s leđa kako drži škare reforme. Naglasio je kako je SDP sada pristao na sve "škare i na sve reforme" samo kako bi zadržali još koju mogućnost da i dalje ostanu na vlasti.

-  Nije dobro, prema tome takva nekakva tripartitna Vlada nije dobro rješenje, staknuo je Karamarko.

Naveo je i da HDZ i Domoljubna koalicija imaju pošten stav i prezentiraju sve što su pripremili vezano uz reforme. 

- Naše reforme su pripremljene i puno većeg su opsega od onog što se traži, kazao je. Dodao je kako se veseli današnjim pregovorima te da se nada da će to uskoro završiti.

- Hrvatsko društvo, hrvatska država, nema više vremena za čekanje. Prema tome pitanje je i stanje u gospodarstvu koje je katastrofalno zahvaljujući ovoj Vladi, a pitanje je rekao bih i sigurnosnog aspekta, naglasio je.

Upitan hoće li moguće podizanje optužnice protiv zadarskog gradonačelnika i bivšeg HDZ-ovog ministra mora, prometa i infrastrukture Božidara Kalmete utjecati na njegov status u stranci, predsjednik HDZ-a odgovorio je kako nikad ne presuđuje prije nego sudovi donesu pravorijek. No, ako se protiv Kalmete podigne optužnica od njega (Kalmete) se očekuje da da ostavku na sve funkcije u stranci. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter