Karamarko: Vlada je dvolična

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko optužio je Vladu da se povećanjem plaća u državnim agencijama pokazalo dvoličnost jer za njih vrijedi ono što ne vrijedi za druge - što je, po Karamarku, katastrofalno.

- To je još jedan dokaz dvoličnosti i licemjernosti ove Vlade. Njihov gospodarski plan 21 je bio jedno, realizacija drugo, a ono što oni rade je nešto treće. Dakle ono što vrijedi za njih, za ostale ne vrijedi, izjavio je Karamarko u Splitu gdje je nazočio svečanoj sjednici u povodu 23. godišnjice utemeljenja splitskog HDZ-a.

Karamarko je podsjetio na ranije „slučajeve Antešić i ministra Jakovine zamjerivši što se preko njih jednostavno prešlo jer je "očito da su  socijaldemokratski grijesi i lažni moral nešto što je oćeprihvaćeno". 

Na upit kako komentira stvaranje nove koordinacije za investicije nakon što „Čačićeva agencija nije napravila ništa", Karamarko je rekao kako ni „ova neće ništa napraviti jer ne nudi nadu i povjerenje prema vani pošto nas je u kreditnom rejtingu dovela u status „smeća".

Na pitanje kakav je stav HDZ o uvođenju dvojezičnosti, Karamarko je rekao da će se tu morati poštivati zakon, ali će se morati postupati oprezno jer još uvijek su „neke rane svježe, te će HDZ o tomu definirati poseban stav".

Karamarko je odbacio medijske navode da bi HDZ-ovi kandidati za zagrebačkog gradonačelnika mogli biti Milan Bandić, Zvonimir Boban ili Dražen Siriščević rekavši da njima nije nuđena kandidatura HDZ-a za tu dužnost. „U Zagrebu razgovaramo s jednim kandidatom, a imamo i drugog rezervnog" kazao je, ne željevši otkriti imena potencijalnih kandidata s kojima se pregovara.

Karamarko je najavio kako će se ta stranka zauzimati za kriminalizaciju komunističkih obilježja. „Hrvatski su branitelji u Domovinskom ratu davali svoje živote s krunicom oko vrata, a ne Titovom slikom na prsima ili zvijezdom na čelu, zvijezda je bila agresor na Hrvatsku. Takva obilježja moramo kriminalizirati i mi ćemo to sigurno napraviti, kazao je. 

Također je rekao da HDZ na sljedećim lokalnim izborima HDZ očekuje dobar pomak a na parlamentarnim izborima 2014. godine, kako je rekao „tu crvenu peronosporu moramo potpuno odstraniti iz Hrvatske".     (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter