Karamarko u Pazinu: Kukuriku koalicija je neozbiljna

(M. MIJOŠEK)
(M. MIJOŠEK)

- Moramo se baviti prijevarom Kukuriku koalicije koja se zove Plan 21, koji Hrvatsku sve više baca u ponor. To su problemi, a ne tko je lijevo ili desno, izjavio je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko danas u Pazinu odgovarajući na novinarski upit da komentira navodne zamjerke nekih njegovih stranačkih kolega o prevelikom skretanju HDZ-a udesno.

- Volio bih da netko danas u Hrvatskoj kaže što to znači biti desničar. Ako to znači vratiti se korijenima HDZ-a, podsjećati da je utemeljitelj Hrvatske Franjo Tuđman, da je Domovinski rat obranio nezavisnost, da je trebalo ući u NATO pakt i da treba ući u EU, onda ću ja biti čvrsti desničar. Međutim, to nisu teme kojima se danas trebamo baviti, nastavio je.

Karamarko se u Pazinu susreo s čelnicima istarske organizacije te stranke s kojima će, kazao je, razgovarati o situaciji u stranci i pripremi lokalnih izbora. Nije htio konkretno odgovoriti zna li se tko će biti HDZ-ovi kandidati na lokalnim izborima u Istri.

- Primijenit ćemo onaj princip koji primjenjujemo u cijeloj Hrvatskoj, a to je da prepuštamo odluku županijskim i gradskim organizacijama. Ali tražimo i njihovu odgovornost, rekao je.

Upitan što očekuje na predstojećim izborima, odgovorio je da je optimističan.

- U Hrvatskoj očekujemo kvalitetan napredak u odnosu na ono što je bilo. Stranka na svim stranama buja. U Drnišu su nedavno bili izbori, nažalost zbog smrti gradonačelnika, gdje smo se vratili na vlast uz impresivan rezultat. To je naznaka onog što će se događati na lokalnim izborima, smatra Karamarko.

Političku situaciju u Istri, odnosno prepucavanja između SDP- i IDS-a, komentirao je riječima da Kukuriku koalicija puca po svim šavovima, ne samo u Istri.

- To je neozbiljna organizacija koja je bila silno frustrirana što nije na vlasti. Osvojili su je s mentalitetom pobjednika koji dijeli plijen. Temeljito su ispunili i realizirali jedino čistku po političkoj podobnosti svih ljudi u državnim institucijama, kazao je, zamjerivši premijeru Zoranu Milanoviću što je "sedam dana u Čileu, dok se u hrvatskom gospodarstvu događaju loše stvari".

Novinari su ga upitali i za komentar odnosa IDS-a i Damira Kajina, na što je kazao: "IDS je 20 godina u Istri. Nedodirljiv je. Vlada na način koji nije primjeren demokratskom sustavu i normalno da dolazi do pucanja među njima".

Prije stranačkog sastanka Karamarko je s delegacijom HDZ-a Istre položio cvijeće na grob branitelja Kristijana Ladavca na pazinskom groblju. (B. ŽIŽOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter