Karamarko: Siguran sam da cemo opet na vlast

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko istaknuo je prilikom današnjeg svecanog obilježavanja 23. obljetnice osnutka HDZ-a kako je vrijeme da u EU udemo s punim imenom i prezimenom - a to ime i prezime ispisivali su dr. Franjo Tudman, HDZ i hrvatski branitelji, a ne nikakav Josip Broz Tito.

"Jesmo Europljani, ali smo Hrvati s dubokim korjenima u europskoj povijesti i povijesti ovog teritorija, borili smo se za svoju zemlju i to cemo i dalje raditi", rekao je Karamarko na svecanosti održavnoj u prostorima NK Jarun, gdje je prije 23 godine utemeljena Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) na celu s dr. Tudmanom.

Karamarko je ocijenio da je najveci problem HDZ-a što su, kako je kazao, dopustili da tzv. ljevicari koji to zapravo nisu, protegnu 'svoju ideološku supstancu' kao nekakve opce vrijednosti koje bi trebalo slijediti.

"Doživjeli smo najperverzniju politicku inverziju da je dr. Tudman proglašavan diktatorom, a oni koji su gradili svoju karijeru na hrvatskoj muci 70-tih godina, proglašavani su 'ocevima hrvatske demokracije' - i to smo mi dopustili", kazao je predsjednik HDZ-a Karamarko.

"Gdje smo bili kada se to dogadalo? Gdje smo bili kada se dogadao famozni proces detudmanizacije u stranci, koji samo što nije bio i programatski reguliran?", zapitao je Karamarko porucivši kako je toga dosta.

Aktualnu hrvatsku vlast nazvao je "nenarodnom", rekavši kako nije sposobna napraviti ništa na gospodarskom planu dok, kako smatra, na ideološkom i moralnom radi sve da rastoci vrijednosti stvorene 90-tih godina s uspostavom samostalne Republike Hrvatske.

"S kojim guštom oni skidaju pokroviteljstvo s Bleiburga; i kažu da nece graditi Pelješki most i nece da postoji teritorijalni kontinuitet hrvatske države", rekao je Karamarko, dodavši kako im to nece uspjeti.

Vratit cemo pravu autenticnu Hrvatsku u HDZ, a HDZ cemo vratiti hrvatskom narodu i ne bojim se za buducnost ove stranke, istaknuo je predsjednik HDZ-a."Ono što mora biti cvrsto kao armirani beton je naša ljubav prema Hrvatskoj, naš odnos prema neovisnosti, odnos prema dr. Franji Tudmanu i njegovom politickom ucenju, odnos prema Domovinskom ratu i odnos prema našim poginulim. Ako se tu složimo brzo cemo se svi opet naci na okupu", kazao je Karamarko, pozvavši sve bivše clanove koji su izišli iz HDZ-a, kao i nove clanove da udu u stranku te da svi zajedno "zbiju glave".

"Mi se moramo izboriti za Hrvatsku jer Hrvatska može biti vrlo lako ugrožena", dodao je.

Karamarko je ocijenio da je u protekle 23 godine koliko je proteklo od osnutka HDZ-a, ta stranka i pored svih propusta koje je imala, obavila sve zadace koje je trebala obaviti, porucivši okupljenima kako su HDZ, dr. Franjo Tudman i oni koji su u jarunskoj baraci nazocili prije 23 godine utemenju HDZ-a, "zlatnim slovima upisani u hrvatsku povijest".

"U temeljima HDZ-a su casni ljudi - od Franje Tudmana, Vladimira Šeksa, Marka Veselice, Hrvoja Šošica, Petra Šegendina i drugih", naglasio je predsjednik Kluba utemeljitelja stranke, ?uro Perica, dodavši kako ima osjecaj da ce HDZ s novim vodstvom zaploviti vodama svojih utemeljitelja.

"Nakon ovih što kukuricu i nose makarkakva jaja, siguran sam da cemo opet na vlast, i nadam se da nam se nikada više nece dogoditi netko tko ce baciti ljagu na HDZ. Veseli me plovidba broda HDZ-a u mirnu luku koja ce znati kako urediti ne samo stranku vec i državu", kazao je Perica.

Jedan od utemeljitelja stranke, koji više nije clan HDZ-a, a bio je na svecanosti oblježavanja 23. obljetnice stranke, je i Ivan Vekic koji je predsjedniku stranke Karamarku porucio da ne gubi dragocjene ljude za racun onih koji ce doci u drugom ešalonu i dodvoriti se onima koji su mocni.

"Hrvatska ne želi gospodare vec sluge koji ce se boriti za nju", naglasio je Vekic.

U sklopu svecanosti polaznicima politicke akademije Zaklade Hrvatske državnog zavjeta dodjeljena su uvjerenja o završetku programa, a na stadionu NK Jarun odigrana je utakmica juniora i seniora HDZ-a.


Podijeli: Facebook Twiter