Karamarko: Shvatite da ove Vlade više nema!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko ocijenio je danas da sadašnja Vlada više ništa ne može učiniti kako bi izvukla zemlju iz teške situacije jer je za to potrebna stručna i homogena ekipa, a smatra da to ona nije, te je ponovio zahtjev za održavanjem prijevremenih parlamentarnih izbora.

"Shvatite da ove Vlade više nema. Samo im to treba netko reći i označiti da je kraj", rekao je Karamarko novinarima uoči obnoviteljskog sabora Zajednice branitelja HDZ-a "Gojko Šušak", na kojem se, na 16. obljetnicu smrti ministra obrane Gojka Šuška, okupilo više od 500 izaslanika hrvatskih branitelja.

Na pitanje o problemu nezaposlenosti mladih, rekao je kako je za izvući zemlju iz ove teške situacije potrebna stručna i homogena ekipa, a smatra da aktualna vlast to nije i da ne može više ništa učiniti kako bi se riješili problemi.

"Oni pucaju po šavovima. Oni se svađaju, čak unutar jednog ministarstva. Gledajte kolike silne afere izbijaju. One su njihov autorski rad. Svi oni koji su se zaklinjali u borbu protiv korupcije, vidite na koji se način bore za radna mjesta. Oni naprosto više ne mogu. Ova vlada je gotova. Shvatite da ove vlade više nema. Samo im to treba netko reći i označiti da je kraj", poručio je Karamarko.

Upitan o prijevremenim izborima, predsjednik HDZ-a rekao je da su oni za njih jer shvaćaju da sadašnja agonija ne može dugo trajati. Sindikati su već dali crveni karton ovoj vladi, a mislim da joj je i javnost već dala crveni karton, rekao je Karamarko.

"Govorimo već neko vrijeme da (Vlada) ne ide u dobrom smjeru. Dok smo mi to govorili, dio medija naklonjen njima tvrdio je da ni mi nemamo programa. Mi imamo program i na jesen ćemo ga prezentirati", kazao je Karamarko i podsjetio da je nedavno na gospodarskom forumu HDZ već govorio o konkretnim projektima. Naglasio je da će HDZ stimulirati malo i srednje poduzetništvo i da će to biti temelj hrvatskog gospodarstva.

Upitan hoće li Kolinda Grabar Kitarović biti predsjednička kandidatkinja, odgovorio je da će se to znati nakon EU-izbora.

"Imamo dva, tri vrlo ozbiljna kandidata. I Grabar Kitarović je naš član s vrlo uspješnom karijerom. Ponosni smo na nju i ona je apsolutno jedan od kandidata", rekao je Karamarko.

Dosta podcjenjivanju svih vrijednosti stvorenih 1990.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas da HDZ kreće u ostvarenje boljeg i kvalitetnijeg života kako Hrvatska ne bi bila "pokvareni zub Europske unije", ali i da je došlo vrijeme reći dosta podcjenjivanju svih vrijednosti stvorenih 90-te godine.

- Došlo je vrijeme da se kaže dosta, nemojte nas više podcjenjivati i ponižavati i relativizirati 15.000 naših žrtava. Nećemo dopustiti da te žrtve budu uzaludne, kazao je Karamarko na obnoviteljskom saboru Zajednice branitelja HDZ-a "Gojko Šušak". 

Najavljujući da predstoji bitka za ponos i dostojanstvo svakog čovjeka u zemlji, za svako radno mjesto i za dostojanstven život, istaknuo je da neće dopustiti da ton hrvatskoj državi daju oni koji ju nikada nisu željeli.

- Borit ćemo se da Hrvatska bude majka, a ne maćeha za one koji su se za nju borili. Nećemo dopustiti da ton hrvatskoj državi daju oni koji ju nikada nisu željeli, rekao je Karamarko. 

Smatra i da je u posljednje 24 godine samostalnosti postojala paralelna politika distance od hrvatske države, politika cinizma prema državi te negiranja hrvatske države.

- Svatko u svojoj sobi, dvorištu i kući može misliti što hoće, ali na javnoj sceni sigurno ne. Morat će poštivati vrijednosti na kojima se temelji hrvatska država - Domovinski rat, naši branitelji i poginuli te politička doktrina dr. Franje Tuđmana i veliko djelo Gojka Šuška, naglasio je.

Navodeći loše gospodarske pokazatelje u zemlji koje treba promijeniti, Karamarko je rekao da je HDZ najsnažnija infrastruktura koja može mijenjati sadašnju lošu situaciju u zemlji. Poručio je da se neće miriti da zemlja kao što je Hrvatska, koja ima goleme potencijale, bude pokvareni zub EU-a.

Karamarko je podsjetio  da je na današnji dan prije šesnaest godina umro ratni ministar obrane Gojko Šušak, koji je bio na toj funkciji u vrijeme kada su branitelji s policijskim pištoljima krenuli braniti svoju zemlju i slobodu te realizirati san mnogih generacija - samostalnu Hrvatsku. 

Naglasio je da Hrvatska nije stvorena da bi se danas u njoj loše živjelo, prosipala ideološka magla kako djeca ne bi razlikovala tko je agresor, a tko žrtva te da bi oni - koji na to imaju najmanje prava - opraštali onima koji su vršili agresiju na Hrvatsku.

- Oprostiti hoćemo i moramo, ali nećemo zaboraviti. Nećemo zaboraviti što se događalo jer bi to značilo anulirati istinu iz naših života, a bez istine nema budućnosti, istaknuo je Karamarko.

Poručio je i da se grdno varaju oni koji danas govore da su sukobi na ovim područjima posljedica nekih krivo vođenih politika.

- Grdno se varaju ako ne znaju da mi dobro znamo definicije tih politika. Mi dobro znamo što je velikosrpska, miloševićevska i četnička agresija koja je htjela slomiti i uništiti Hrvatsku. Znamo i što je opravdana obrambena politika koju su predvodili prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman i Gojko Šušak, istaknuo je Karamarko.

Kazavši da Tuđman i Šušak ne pripadaju samo HDZ-u, nego i hrvatskom narodu i državi, Karamarko je istaknuo da više neće dozvoliti da ih se svrstava u red čelnika stranaka, jer su oni bili puno više iznad toga.

Na obnoviteljskom saboru Zajednice branitelja HDZ-a "Gojko Šušak" oko 575 sudionika izabrat će čelništvo te zajednice, a za predsjednika je predložen general Miljenko Filipović. Saboru su uz predstavnike braniteljskih udruga nazočili, među ostalim, i udovica Gojka Šuška Đurđa Šušak, general Mladen Markač i Miroslav Tuđman.

Prije početka sabora na zagrebačkom groblju Mirogoju izaslanstvo HDZ-a, predvođeno predsjednikom Karamarkom, položilo je vijence na grobove ministra Gojka Šuška i prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter