Karamarko: S Mostom ćemo imati više nego dovoljno potpisa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je u utorak, nakon konzultacija s predsjednicom Republike Kolindom Grabar - Kitarović, kako Domoljubna koalicija ima dovoljno potpisa, a s Mostom će ih imati i više nego što je potrebno da se dobije mandat.

- Sada idemo u dualni odnos s Mostom, veliki smo optimisti jer je Most prihvatio naše zaključke, a mi njihove i sada idemo o svakoj točki razgovarati, izjavio je Karamarko novinarima.

Nije želio komentirati uvrede koje je s konferencije za novinare HDZ-ovoj Domoljubnoj koaliciji uputio predsjednik SDP-a Zoran Milanović, rekavši da ne želi komentirati stil bivšeg premijera. 

- Ostavimo to njemu, kazao je predsjednik HDZ-a.

Karamarko je također naveo kako je na jučerašnjem razgovoru kod predsjednice Grabar - Kitarović rekao da su za dualni odnos s Mostom, istaknuvši da će, kada formiraju Vladu, konsenzus oko bitnih stvari tražiti i sa svim progresivnim snagama, pa bile one i s lijevoga političkog spektra

- Mi smo za zajedništvo, nije bitno tko što misli, pripada li lijevici, desnici ili centru. Bitno je da svi zajedno želimo dobro Hrvatskoj, a to će biti realizirano tako što ćemo imati stručnu vladu. U toj stručnoj Vladi biti će mjesta za sve koji su stručni i vole našu zemlju, naglasio je Karamarko.

Karamarko: Otvoreni smo za sve opcije, a u ovom trenutku Hrvatska je najvažnija
Smatra i da će dogovori s Mostom biti gotovi idućih dana.  Karamarko nije želio decidirano odgovoriti na novinarski upit hoće li biti kandidat za premijera rekavši kako su sve opcije na stolu.

- Otvoreni smo za sve, a u ovom trenutku Hrvatska je najvažnija. Najvažnije je da pokrenemo procese oporavka gospodarstva a ne tko će što raditi. U svakom slučaju moraju raditi stručni, dobronamjerni i domoljubni ljudi, istaknuo je predsjednik HDZ-a.

Ponovio je da kod mogućih kandidata za premijera nema svetih i nedodirljivih imena.

Poručio je i da - ako je potrebno za Hrvatsku, svatko će se morati odreći svojih ambicija. - Ako postoji mogućnost i da realizira svoje ambicije i to se može dogoditi, dodao je

Na opetovana novinarska pitanja je li odustao od mjesta premijera podsjetio je na jučerašnje zaključke Predsjedništva HDZ-a u kojoj stoji da će se s Mostom razgovarati i o mogućnosti nestranačkog mandatara.

- To može biti da neću biti premijer, a može se dogoditi i da budem premijer. Može se dogoditi i da to bude neko treći ili četvrti, naglasio je Karamarko. Predsjednik HDZ-a izrazio je želju i da pregovori s Mostom završe što prije.

Upitan je li sretan što je "SDP ispao iz igre", odgovorio je da se tu radi o političkoj borbi istaknuvši kako su SDP i premijer Zoran Milanović loše radili jer je zemlja u teškoj situaciji.

- Volio bih da su uspješno obavili svoj posao pa da imaju još jedan mandat. Da je BDP skočio pet posto pa da imaju još jedan mandat, da su zaposlili 100.000 ljudi i da su realizirali ne znam koliko investicija. Bio bih sretan, ne zbog Milanovića nego hrvatskih građana. Ali to se nije dogodilo, istaknuo je Karamarko. 

Dodao je kako ne može reći da je sretan, ali to je politička borba u kojoj HDZ-ova Domoljubna koalicija pobjeđuje. Prije Domoljubne koalicije kod predsjednice Republike su na konzultacijama bili i čelnici SDP-ove koalicije Hrvatska raste, no novinarima nisu željeli dati izjave. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter