Karamarko pozvao Bajića da postupi po zakonu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko pozvao je glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića da postupi po zakonu i procesuira sve odgovorne za kaznena djela, bez obzira na stranačku pripadnost, naglasivši da u posljednje vrijeme na vidjelo izbija mnoštvo korupcijskih afera.

- Pozivam državnog odvjetnika da postupi po zakonu i procesuira sva kaznena djela, bez obzira na to tko ih čini i kojoj stranci pripadaju oni koji to čine, rekao je Karamarko danas u Splitu, na obilježavanju 15. obljetnice osnutka HDZ-ove Zajednice žena "Katarina Zrinski".

Dodao je da u zadnje vrijeme na vidjelo izbijaju afere o kojima se ne piše, a u kojima su u glavnim ulogama dužnosnici koji nisu iz HDZ-a. Podsjetio je da je HDZ prošao i prolazi svoju katarzu od korupcije, ali, dodao je, to isto trebaju učiniti i druge stranke.

Pritom je kazao da se HDZ u jednom trenutku "izgubio u bespuću povijesne stranputice".

- HDZ se bio pretvorio u interesnu strukturu, rekao bih, međusobno materijalno ovisnih ljudi, potpuno emotivno dehidriran i to kao "bljutava sol", a u Bibliji je rečeno da se "bljutava sol" baca, rekao je Karamarko, naglasivši, međutim, da nitko nema pravo vrijeđati cijeli HDZ zbog nekih pojedinaca.

Predsjednik stranke najavio je da će HDZ sljedećih tjedana početi detaljno obrazlagati svoj program koji nudi perspektive za Hrvatsku. "Ova zemlja nije zaslužila da bude pokvareni zub Europske unije i mjesto za otpad EU-a", poručio je.

Karamarko je oštro kritizirao aktualnu vlast, ocijenivši da joj se gospodarska politika svodi na "porezno tlačenje poreznika i običnih građana radi popunjavanja proračunskih rupa, ali to je Sizifov posao".

Dodao je da je sadašnja koalicijska vlast "u potpunom raspadu, ministri međusobno ne komuniciraju, a svaki drugi ministar je u sukobu interesa", napomenuvši da agonija predugo traje.

Pozvao je na jedinstvo i zajedništvo u HDZ-u rekavši da neće dopustiti frakcije niti da netko osobni interes stavlja iznad stranačkih interesa.

Potpredsjednica HDZ-a i europarlamentarka Dubravka Šuica na skupu je istaknula da se Karamarkovim dolaskom na čelo HDZ-a poboljšao položaj žena u stranci te su na prošlogodišnjim izborima za EU-parlament od šest izabranih eurozastupnika (s HDZ-ove koalicijske liste) četiri žene.

- U EU-parlamentu od ukupnog broja zastupnika 35 posto su žene, a u Hrvatskom saboru žene čine 19,5 posto zastupnika, kazala je Šuica.

Na današnje obilježavanje 15. obljetnice osnutka HDZ-ove zajednice žena "Katarina Zrinski" bio je najavljen i dolazak Doris Pack, europarlamentarke i predsjednice zajednice žena Europske pučke stranke (EPP), ali kako je službeno obrazloženo, zbog teškoća u prometu nije mogla na vrijeme iz Krakova stići u Split. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter