Karamarko: POA nije suradivala s Haagom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Neistina je da Brijunski transkript nije korišten kao dokaz u sudskom postupku, kazao je ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko na izvanrednoj konferenciji za novinare koju je, prema njegovim rijecima, sazvao kako bi demantirao i ukazao na neistine bivšeg predsjednika Stjepana Mesica.

Karamarko je reagirao na izjave Stjepana Mesica u Novom listu.

Brijunski transkript korišten je kao dokaz u postupku protiv Slobodana Miloševica i koristila ga je njegova obrana, a taj se dokument kao dokaz navodi i u presudi Gotovini, istaknuo je ministar unutarnjih poslova.

Karamarko je demantirao i tvrdnju da je kao dokaz korišten audiomaterijal koji je, navodno, POA proslijedila Haaškom sudu.

"Nakon prijave odvjetnika Ante Gotovine POA je pokušavala utvrditi vjerodostojnost tog dokumenta. Ekspertiza i izvješce napravljeni su u travnju 2005. i to je dostavljeno DORH-u", rekao je Karamarko. Dodao je da POA nikada samostalno i direktno nije suradivala s Haagom niti je dokumente proslijedivala Haagu.

Pozvavši se na obavezu cuvanja državne tajne i cinjenicu da je žalbeni postupak u slucaju generala u tijeku, ministar Karamarko samo je dao izjavu i nije odgovarao na pitanja novinara.


Podijeli: Facebook Twiter