Karamarko: Ovo je drugačiji HDZ

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ovo nije drugi, ali je svakako drugačiji HDZ, istaknuo je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u završnom govoru na današnjem izvještajnom stranačkom saboru, poručivši da ta stranka ima povijesnu odgovornost - vratiti Hrvatskoj narušeno dostojanstvo.

U svom izvještaju o radu stranke između dvaju sabora, koji je bio svojevrsna inventura dvogodišnjeg rada, Karamarko se istaknuo da su prošli put od poražene do pobjedničke stranke, koja je ponovno uspostavila jedinstvo.

Zadaća ovog drugačijeg HDZ-a je kvalitetna Hrvatska, borba za svako radno mjesto, istaknuo je Karamarko poručivši da neće ništa raditi na vlastitom PR-u, ali će sve učiniti na ostvarivanju izvorne HDZ-ove doktrine, kojoj je temelje postavio Franjo Tuđman.

Nabrajajući neuspjehe vladajuće kolicije, ustvrdio je da u gospodarstvu nije učinila ništa, ali je u svjetonazorskom smislu učinila puno "svojim otporom prema Domovinskom ratu i domoljublju".

Dva njihova mandata opasna su za Hrvatsku, rekao je Karamarko koji smatra da je u Hrvatskoj poželjna domoljubna ljevica, ali da takvo što još nemamo.

"Njima treba katarza koju mogu doživjeti samo u opoziciji, a mi ćemo im to omogućiti", poručio je predsjednik HDZ-a pozdravljen pljeskom nekolicine članova koji su u dvorani Vatroslav Lisinski dočekali kraj stranačkog sabora.

Početak izvještajnog sabora HDZ-a okupio je nekoliko stotina članova stranke, a gotovo svi govornici izražavali su podršku objavljenoj predsjedničkoj kandidaturi Kolinde Grabar Kitarović, ističući kako je došlo vrijeme da Hrvatska dobije predsjednicu.

Potporu je dobio i HDZ-ov kandidat za vukovarskog gradonačelnika Ivan Penava koji je poručio je da će taj grad "vratiti tamo gdje pripada".

"Počelo je odbrojavanje raznim Milanovićima i Jovanovićima", rekao je predsjednik ličkog HDZ-a Darko Milinović optuživši bivšeg ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića da je "plakao kada se rastajao od petokrake".

Predsjednik Hrvatske zajednice županija Tomislav Tolušić ustvrdio je pak kako "crvena ekipa čini sve da uništi HDZ". U tome, poručio je, neće uspjeti "sve dok u svojim rukama HDZ ima većinu hrvatskih gradova i županija". (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter