Karamarko: Orešković više ne uživa naše povjerenje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

- Predsjednik HDZ-a i prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko izjavio je u petak poslijepodne kako neće dati ostavku na mjesto potpredsjednika Vlade, kako je to ranije tijekom dana zatražio premijer Tihomir Orešković, te naglasio kako je Orešković izgubio povjerenje najveće stranke HDZ-a.

"Nećemo nikoga povlačiti za rukav da se spasi ova Vlada", rekao je Karamarko i dodao kako je moguće i preslagivanje palamentarne većine, čemu je skloniji.

Povjerenje je izgubljeno, rekao je Karamarko i pozvao Oreškovića da objasni svoj sastanak u SOA-i budući da sjednica Vlade nikada nije bila otkazivana zbog takvih sastanaka.

Najavio je kako će se u subotu održati sjednica Predsjedništva stranke na kojoj će biti donesene daljnje odluke.

Dodao je kako je HDZ uložio veliki trud u održavanje ove političke konfiguracije sa Mostom i učinio dosta ustupaka ali da ne mogu pristati na obezvrjeđivanje svega što je HDZ učinio, jer se radi o pobjedničkoj stranci s najvećim brojem zastupnika.

Karamarko je na izvanrednoj konferenciji za novinare komentirao premijerov zahtjev za ostavkom njega i drugog potpredsjednika Bože Petrova.

Premijer Tihomir Orešković izjavio je u petak na konferenciji za novinare u Vladi kako ne daje ostavku te je pozvao potpredsjednike Vlade Tomislava Karamarka i Božu Petrova da se povuku sa svojih dužnosti, jer je njihov odnos postao preveliki teret za Vladu i Republiku Hrvatsku.

Istaknuo je kako je proteklih dana uložio veliki napor da se njihovi odnosi poprave, ali da, nažalost, to nije bilo moguće. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter