Karamarko: Nema čistki u HDZ-u

Predstojeće izbore želimo dočekati konsolidirani (T. Kristo/CROPIX)
Predstojeće izbore želimo dočekati konsolidirani (T. Kristo/CROPIX)

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Tomislav Karamarko izjavio je danas u Osijeku da je nakon izbora novog vodstva u stranku ušlo više od 5.000 novih članova te odbacio optužbe da se u stranci provodi čistka.

Karamarko je održao sastanak sa članovima Županijskog odbora HDZ-a, nakon čega je izvijestio da su između ostalog razgovarali o predstojećim regionalnim izborima i mogućim koalicijama. Rekao je kako je HDZ otvoren za sve demokršćanske stranke desne orijentacije, te da se to posebno odnosi na HSP dr. Ante Starčevića, HSS i Stranku umirovljenika.

Opovrgnuo je tvrdnje da se u stranci provodi čistka i da ima neslaganja, ustvrdivši da to plasiraju mediji kojima je, kako je rekao, najednom jako stalo do demokracije.

"Sigurno da predstojeće izbore želimo dočekati konsolidirani, a da je do određenih promjena došlo to je i normalno nakon stranačkih izbora", kazao je.

Na upit kako komentira izjavu premijera Zorana Milanovića da HDZ "prodaje maglu", Karamarko je rekao da se dobro zna tko je "prodavač magle".

"Plan 21 Kururiku koalicije zapravo ima dodatnu točku koja je najvažnija aktualnoj vlasti, a to je točka 22 koja se odnosi na totalnu čistku po stranačkoj liniji. Naš premijer dobro barata s doskočicama, ali ne i rješavanjem ključnih problema", kazao je.

Ustvrdio je kako za razliku od aktualne vlasti HDZ ima gospodarski program.

Na upit kako komentira prodaju hrvatske imovine i za vrijeme HDZ-ove vlasti, Karamarko je odgovorio da je tada bilo drugo vodstvo stranke. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter