Karamarko: Neki zaboravljaju da birači kažnjavaju neuspješne

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko poručio je da se neki, aludirajući na optužbe čelnika SDP-a Zorana Milanovića o Domoljubnoj koaliciji kao kriminalnoj i proustaškoj, ni u svečanom trenutku konstituiranja Sabora nisu mogli suzdržati od vrijeđanja i laži, zaboravljajući da birači kažnjavaju neuspješne.

- Danas smo u Saboru napravili tek prvi korak na dugom putu provođenja nužnih reformi. Nažalost, neki se ni u tako svečanom trenutku kao što je izbor predsjednika Sabora nisu mogli suzdržati od vrijeđanja i laži, zaboravljajući da je demokracija procedura u kojoj odlučuju birači, a oni kažnjavaju neuspješne, napisao je Karamarko u ponedjeljak navečer na svom Facebook profilu.

Istaknuo je da je, nakon što je predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović pokazala da njezina dužnost ne mora biti tek puka formalnost, novi predsjednik Sabora Željko Reiner svojim nadahnutim govorom u Saboru pokazao kojim putem može ići nova vlast prema sretnijoj i ljepšoj budućnosti. 

- Uvjeren sam da ćemo uskoro, imenovanjem nove Vlade na čelu s gospodinom Tihomirom Oreškovićem, imati tim koji će služiti svome narodu i domovini i koji će znati kako život u Hrvatskoj učiniti boljim, poručio je.

Karamarko je time na svom Facebook profilu uzvratio na optužbe predsjednika SDP-a Zorana Milanovića, koji je nakon jučerašnje konstituirajuće sjednice Sabora u izjavi novinarima Domoljubnu koaliciju na čelu s HDZ-om nazvao kriminalnom, špijunskom i proustaškom.  

- Nažalost, u ovoj situaciji ljudi iz Mosta su izabrali da idu u saborsku većinu s kriminalnom, špijunskom, proustaškom koalicijom kojoj je većinu učinio gradonačelnik koji je optužen za teška kaznena djela, i to je izbor koji treba prihvatiti, poštivati, nepoštivati. Ja ga prihvaćam. To je legitiman izbor, rekao je Milanović. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter