Karamarko: Ne za Istru kao samostalnu regiju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je u četvrtak da će na pregovorima s Mostom ponuditi svoj program reformi javne uprave koji se zalaže za racionalizaciju i smanjenje broja gradova i općina.

»Postoji politička volja, želimo štedjeti, želimo da taj tzv. državni aparat bude što jeftiniji da bismo taj novac mogli preusmjeriti prema realnom sektoru«, rekao je Karamarko novinarima ispred središnjice HDZ-a upitan postoji li politička volja za smanjenje gradova, općina i županija.

Upitan kako komentira da je IDS sa SDP-om sklopio sporazum da bi Istra mogla dobiti veću autonomiju i biti zasebna regija, odgovorio je kako misli da to nije dobro. Izrazio je čuđenje da je premijer Zoran Milanović za tri potpisa spreman na takve avanture.

»Istra je jedna od hrvatskih županija i ima isti status kao i sve ostale. Mi smo za decentralizaciju, za fiskalnu decentralizaciju. Ali samostalna pokrajina – to ne. To je jedna avantura u koju Milanović ulazi«, naglasio je Karamarko.

Predsjednik HDZ-a nije želio odgovoriti na upit tko ima veće šanse u pregovorima uoči drugog kruga. Naglasio je da HDZ nudi gotov program te da misli da je situacija s njihove strane vrlo povoljna. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter