Karamarko: Ne planiramo devalvaciju kune

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je u četvrtak u Dubrovniku kako nije istina da HDZ planira devalvirati kunu, kako se nada da je Hrvatska spremna za Schengen, te ocijenio kako "HDZ posluje kao i svaka poštena tvrtka u Hrvatskoj, odnosno da jedva spajaju kraj s krajem."

Karamarko je uoči stranačkog skupa u Dubrovniku rekao kako se premijer Milanović u nedostatku vlastitih rješenja počeo baviti HDZ-om i njihovim programom.

'Mi ćemo štititi tečaj kune, jer se ne može napraviti dodatni udar na građane. Što se tiče našeg programa u pitanju su strukturne reforme, rad javnih poduzeća, poticanje malog i srednjeg poduzetništva itd.'', rekao je Karamarko. Opovrgnuo je da se stranka ikad zalagala za devalvaciju kune te istaknuo da

HDZ "u najtežim godinama zalagao za stabilnost nacionalne valute'.

Premijer vadi iz konteksta ono što ne treba vaditi iz konteksta, ono što je izrečeno na našem gospodarskog forumu. Ponaša se kao netko tko će uskoro biti u opoziciji, rekao je . A u vezi s današnjom sjednicom Vlade, Karamarko je rekao kako ga je Milanovićev monolog, "skoro čak i domoljubni, iznenadio, ali da je promašio cijelu loptu."

''Milanović traži drugi mandat služeći se smicalicama i igrom riječi'', ocijenio je predsjednik HDZ-a,

Za posljednje zaduživanje Vlade u Ujedinjenim Arapskim Emiratima rekao je "da su postali stručnjaci za zaduživanje".

Na upit je li Hrvatska spremna na Schengen, te očekuje li probleme na granici s Neumom, Karamarko je odgovorio kako bi on volio da Hrvatska bude spremna.

''Hoće li biti problema morate pitati MUP, odnosno što su oni napravili i dogovorili s Bruxellesom'', odgovorio je Karamarko.

Na upit o tome zašto je HDZ godinu završio s 10 milijuna kuna minusa, predsjednik stranke Tomislav Karamarko je rekao kako su za to odgovorne pobjedničke kampanje, ali i Vlada.

''Mi smo ove godine bili zakinuti, jer su nam zadnjima isplaćivali iz državnog proračuna, a neke stvari nam nisu ni isplatili. Bili smo na repu. Ne bih to htio pripisati vladajućima i njihovoj malicioznosti, rekao je Karamarko.

Kako je dodao, HDZ je imao velike troškove, "pobjedničku kampanju koja je koštala oko osam milijuna kuna".

"Nemamo nikakvih prihoda osim onih iz proračuna. Imali smo nešto donacija. Poslujemo nažalost kao i većina poštenih tvrtki u Hrvatskoj, koje ne mogu spojiti kraj s krajem. SDP to očito može, pa pitajte odakle im viškovi'', rekao je Karamarko.

Predsjednik HDZ nije htio o komentirati uhićenje Branimira Glavaša.

Karamarko je u Dubrovnku na predizbornom skup dao podršku kandidatu za gradonačelnika te stranke Mati Frankoviću.(Hina)


Podijeli: Facebook Twiter