Karamarko: Nakon izbora očekujemo pomak u Istri

Tomislav Karamarko s istarskim HDZ-ovcima na pulskoj tržnici (Snimio Milivoj MIJOŠEK)
Tomislav Karamarko s istarskim HDZ-ovcima na pulskoj tržnici (Snimio Milivoj MIJOŠEK)

"Činjenica je da se HDZ svakim danom sve više diže što osjećamo na terenu, a nakon ovih lokalnih izbora očekujemo pomak na razni Hrvatske pa tako i u Istri", izjavio je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko koji je danas na pulskoj tržnici u pratnji stranačkog kandidata za župana Marina Rocea došao pružiti potporu svojim kandidatima na lokalnim izborima, a tako ujedno iz Istre započeo službenu kampanju. S obzirom da zadnje ankete pokazuju da HDZ za dlaku ulazi u županijsku Skupštinu, a poznato je da Istra toj stranci tradicionalno nije sklona, pitamo ga o očekivanjima nakon predstojećih izbora.

- Uvijek smo skeptični spram anketa i za nas su izbori jedina verificirana i vjerodostojna anketa. Činjenica je da smo na prvim izborima za EU-parlament odnijeli pobjedu i po svemu sudeći ostvariti ćemo jako dobar rezultat i na ovim izborima. Stranka je svugdje ostvarila iskorak, a tamo gdje smo na vlasti, tu ćemo poziciju sigurno zadržati, a tamo gdje nas nema, dogoditi će se promjena, uvjeren je Karamarko. Nije želio otkriti čijeg će kandidata za istarskog župana stranka podržati u slučaju da u njega, kao što govore ankete, uđu SDP-ov kandidat Damir Kajin i IDS-ov Valter Flego. - O tome je još prerano govoriti, a odluku će, kada bude vrijeme, prepustiti svojim stranačkim kolegama u Istri, kazao je.

Na upit kako to da je HDZ-u Tinjanu podržao SDP-ovog kandidata za načelnika rekao je da nikada nisu bili opterećeni ideološkim podjelama i da su uvijek za dobrobit kvalitete života, otvoreni za suradnju. Naglasio je da se stranka priprema i za parlamentarne izbore s gospodarskim programom koji je, tvrdi, nužan za oporavak države.

- Ova Vlada je gluha i slijepa za komunikaciju s drugima, socijalni dijalog je prekinut, sindikati negoduju, nema investicija, a jedino što raste je nezaposlenost. Svi su trendovi loši i ta agonija mora prestati, zaključio je Karamarko. (Danijela BAŠIĆ-PALKOVIĆ)

Karamarko u Pazinu: HDZ je pokazao da zna vladati Hrvatskom

"Nakon 19. svibnja u Istri će doći do promjena, jer ljudi bez obzira na ideološku opredijeljenost žele dobro živjeti", rekao je Tomislav Karamarko, predsjednik HDZ-a, u Pazinu na središnjem skupu s kandidatima za načelnike, gradonačelnike i istarskog župana.

"Budući da ova vlast do sada nije prezentirala ništa osim nesposobnosti i prepotencije, došlo je vrijeme za promjene", poručio je Karamarko. Osvrnuo se na blaćenje i omalovažavanje njegove stranke u medijima i anketama, no istaknuo je da njihovi oponenti unatoč tomu ne uspijevaju u svojim namjerama. To je, kako je rekao, najbolje pokazala anketa poznata i kao izbori za Europski parlament, koja je zorno ukazala na opredjeljenje građana za vrijednosti koje promiče HDZ.

Iako mnogi HDZ žele prikazati kao lopovsku stranku, narod je svjestan da to nije istina, veli Karamarko. HDZ je prošao svoju katarzu i obračunao sa svojim lopovima, a sad su na redu ostali da se obračunaju sa svojima, istaknuo je on.

Stranka je obnovljena na temeljima koje je postavio dr. Tuđman, kaže Karamarko, i spremna je za nove izazove, a tijekom proteklih mandata pokazala je da zna vladati Hrvatskom. Koaliciju IDS-a i SDP-a na nacionalnoj razini Karamarko vidi kao brak iz interesa, a on je, kaže, redovito osuđen na propast.

Propast IDS-ove vlasti u Istri nakon lokalnih izbora prognozira i Marino Roce, kandidat za istarskog župana. Po njegovu mišljenju u protekla dva desetljeća ova je stranka malo učinila za napredak, a mnogo za propast istarskog gospodarstva. Sve je svoje snage uprla u razvoj turizma, a turistička sezona i dalje traje tri mjeseca. Zbog takve politike zapostavljene su druge grane gospodarstva. Stoga će HDZ u Županijskoj skupštini i Roce kao župan uložiti sve svoje znanje i sposobnosti u pokretanje Istre.

Istih su mišljenja Ivan Bubić, kandidat za pazinskog gradonačelnika, i Stjepan Gabrić, nositelj HDZ-ove liste za Gradsko vijeće. (M. RIMANIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter