Karamarko: Najbolje je da odemo i ja i premijer i Petrov

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u srijedu popodne obratio se novinarima ispred središnjice stranke.

Kazao je da je odluka o opozivu premijera Tihomira Oreškovića bila odluka koja je trebala izazvati šok u javnosti. Dodao je da je spreman otići, ali da s njim trebaju otići i Božo Petrov i Orešković, prenosi televizija N1.

"Ne znam što bi se trebalo dogoditi, kakve promjene bi se trebale dogoditi. Sve opcije mogu biti otvorene, ako se dogovorimo", kazao je Karamarko o eventualnom drugačije scenariju u kojem ova Vlada opstaje.

Spomenuo je i HDZ, ali ovaj put kao stranku koja je relativna pobjednica izbora, za razliku od dosadašnjih uvjerljivih izjava kako je HDZ pobjednik izbora, kako javlja N1.

Kaže da svi u HDZ-u imaju pravo na svoje mišljenje, ali da nemaju svi uvid u detalje. "Postoje odluke stranačkih tijela koje se moraju poštivati. Najviše znamo mi koji smo u zemlji svaki dan i znamo što se događa", kazao je o kritikama kolega iz Europskog parlamenta, prenosi N1.

Opoziv smo zahtjevali da izazovemo šok, i kažemo "Dosta je ovakvog rada i odnosa". Jučer sam htio sve usijane glave pozvati da se ohlade. Trendovi su dobri i sve nam ide u prilog osim odnosa", rekao je Karamarko a prenosi N1.

"To je njegovo mišljenje, vidjet ćemo kako će ispasti", kaže Karamarko o Boži Petrovu, kako javlja N1.

"HDZ će napraviti sve da što prije izađemo iz problema. Bilo bi najbolje da i premijer i Petrov i ja odemo iz Vlade, da se vrh osvježi i da se krene novim korakom", kazao je Karamarko.

"Mislim da stranka koja ima najviše mandata ima pravo dati premijera. Interesi stranke su važni, kao i države i ljudi. To je važnije od pojedinačnih interesa", rekao je Karamarko.

"Stalno pričamo o reformama, vrijeme je da se HDZ pokaže kao relativni pobjednik ovih izbora i ne može poslužiti kao noseća struktura nekome da bi obnašao dužnost. Uvijek ima šanse i bilo bi neozbiljno da se ne dogovorimo. Dobro je da je izazvan ovaj šok, zato smo to napravili da kažemo da se stane i počne normalno raditi", zaključio je obraćanje šef HDZ-a, a prenosi N1. (P.N./NL)


Podijeli: Facebook Twiter