Karamarko: Na lokalne izbore s HSPAS-om

Tomislav Karamarko (D. MATIĆ/CROPIX)
Tomislav Karamarko (D. MATIĆ/CROPIX)

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Tomislav Karamarko izjavio je večeras da je uvjeren u pobjedu HDZ-a na lokalnim izborima u svibnju, na koje "gdje god je moguće" izlazi s Hrvatskom strankom prava dr. Ante Starčević.

- Tamo gdje možemo i gdje želimo apsolutno nastavljamo, kazao je Karamarko gostujući večeras u središnjem Dnevniku HTV-a u odgovoru na pitanje hoće li nakon uspješnih rezultata na izborima za Europski parlament nastaviti koaliciju s Ružom Tomašić, predsjednicom HSP-a dr. Ante Starčević.

Na novinarsko pitanje znači li to da podržava njezinu relativno žestoku i radikalnu retoriku koja je ponekad na rubu, ako ne i preko ruba šovinističkih izjava, Karamarko je kazao da se ne slaže u ocjeni da je riječ o šovinističkim ispadima, nego da su njezine izjave izvučene iz konteksta.

- Moglo bi se o tome pričati i objašnjavati, no ne slažem se da se radi o šovinističkim ispadima, niti da se radi o nekim euroskeptičnim ispadima, kazao je.

Kampanju za lokalne izbore temeljit će na kvalitetnom gospodarskom programu koji neće promovirati "poreznu presiju" Vlade premijera Zorana Milanovića.

- Ova vlada uporno cijedi već davno iscijeđeni limun i na taj način radi barijere poduzetništvu, kazao je, uz ostalo, Karamarko.

Veliki problem investicijama predstavljaju i velike birokratske prepreke za kvalitetne investicije, a tragedija je ove Vlade da ih ni nakon 16 mjeseci nije uspjela ukloniti, ocijenio je.

Na pitanje kako komentira nezadovoljstva unutar HDZ-a, Karamarko je istaknuo da je postojanje nezadovoljnika unutar svake stranke legitimna stvar, ali samo do one granice dok se ne počnu narušavati interesi stranke. 

No, raspisivanje unutarstranačkih izbora trenutno nije prioritet stranke, napomenuo je.

- U ovome trenutku koncentrirani smo na lokalne izbore. Kad završimo lokalne izbore razgovarat ćemo čak i o tome. Međutim, bojim se da ćemo se nakon lokalnih izbora morati odmah početi pripremati za parlamentarne izbore, rekao je Karamarko. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter