Karamarko: Kad ne bude imao podršku HDZ-a, Orešković neće biti premijer

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik HDZ-a i prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko poručio je u utorak da premijer Tihomir Orešković još uvijek ima podršku HDZ-a kao najjače parlamentarne stranke, ali i istaknuo da, kada je više ne bude imao, neće biti predsjednik Vlade.

"Kad je u pitanju moje povjerenje u predsjednika Vlade, Tihomir Orešković još uvijek ima podršku HDZ-a kao najjače parlamentarne stranke. Kada je ne bude imao, on više neće biti predsjednik Vlade", napisao je Karamarko na svom facebook profilu.

Napomenuo je kako mu je želja bila da se oko prijedloga za imenovanje ravnatelja Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA) postigne dogovor na razini cijele Vlade, ali da se to nije dogodilo, budući da je premijer Orešković odlučio sam službeno predložiti svog kandidata. "Predloženi kandidat nije moj izbor, ali nisam dovodio, niti ću dovoditi u pitanje formalno pravo predsjednika Vlade da sam predloži svog kandidata", istaknuo je.

Za imenovanja u sigurnosno-obavještajnom sustavu rekao je kako su još jedno od pitanja o kojima se predugo donosila odluka, te naglasio da sada, kada je i to konačno riješeno, očekuje da se predsjednik Vlade posveti ključnim temama zbog kojih je i dobio povjerenje HDZ-a, prije svega gospodarstvu i investicijama.

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović prošlog je tjedna postigla dogovor s premijerom Oreškovićem oko čelnih mjesta u sigurnosno-obavještajnog sustavu te s njim supotpisala prijedlog da se za novog ravnatelja SOAe imenuje Daniel Markić, a za predstojnika Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost Pjer Šimunović. Predsjednica nije htjela komentirati napise u medijima da je HDZ bio žestoko protiv imenovanja Markića.

Karamarko je nedavno izjavio novinarima kako HDZ ima dva kandidata za mjesto šefa SOA-e, ali nije želio otkrivati njihova imena. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter