Karamarko: Ime kandidata za mandatara objavit ćemo u 16 sati

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko najavio je u srijedu nakon sjednice Nacionalnog vijeća kako će oko 16 sati biti predstavljen novi mandatar, no o kome se radi novinarima nije htio otkriti, rekavši tek kako će biti kvalitetan.

Nije htio reći niti ima li on stranačku iskaznicu tek je kratko poručio "to ćete saznati mislim da će biti lijep odjek onoga što će biti prezentirano".

Također nije htio reći niti radi li se o prijedlogu Mosta ili HDZ-a.

- Paralelno smo zasjedali (Nacionalno vijeće Mosta i Nacionalno vijeće HDZ-a) i vidjet ćemo čiji je prijedlog. Pustimo sad to. Mislim da će biti kvalitetan, rekao je Karamarko.

Upitan o svojoj funkciji u izvršnoj vlasti Karamarko je rekao da će se to dogovarati.

- To ćemo se dogovarati. Pustite mene sada! To nije bitno. Bitno je da smo se dogovorili, bitno da imamo volju za reformu, bitno da se ne osramotimo kod građana, jer ovo je već prešlo sve granice. Hajdemo zatomiti taštine i idemo nešto raditi. Dogovorit ćemo se s kolegama, možda to bude važna funkcija, a možda ne bude. Nije rečeno, zar mora nešto biti, odgovorio je Karamarko novinarima. Rekao je i kako imaju ljude koji će "kvalitetno provoditi promjene, programe i reforme".

- To je bitno i to ćemo s kolegama zajedno sigurno obnašati, poručio je Karamarko.

Upitan o broju potpisa koje su jučer Most i HDZ-a nosili predsjednici Republike šef HDZ-a je rekao kako misli da će se on u međuvremenu povećati.

- Mislim da će u međuvremenu broj potpisa porasti jer mnogi drugi saborski zastupnici znaju da imamo većinu i da će se priključiti toj većini, što je normalno i pragmatično, rekao je.

Upitan za optužbe čelnika Mosta da je SDP vršio pritisak na Mostove zastupnike dok su trajali pregovori s SDP-om Karamarko je odgovorio kako šef SDP-a Zoran Milanović to neće priznati.

- To je bitna razlika među nama, mi nismo vršili pritisak i nismo parcijalno pozivali pojedince. Htjeli smo da budu homogeni i jedinstveni, rekao je.

Kako se naknadno doznaje iz HDZ-a ime mandatara će biti objavljeno nakon sastanka šefova HDZ-a i Mosta u 14.30 u hotelu Sheraton, a sam mandatar će se potom pojaviti zajedno s njima dvojicom kod predsjednice Republike. 

 
Iz Mosta su tek potvrdili da će to biti nestranačka osoba. (Hina)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter