Karamarko ilegalno do izvještaja?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Proteklih je dana predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko ostavljao dojam čovjeka koji o aferi "Telefonski izlisti" zna puno više nego što bi to zakonski smio.

- Osim što su dokumenti i izvješće o nadzoru išli jednom i drugom predsjedniku, došli su i u saborski Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, objasnio je u utorak Karamarko pozadinu svoje informiranosti.

On je, naime, zajedno s Miroslavom Tuđmanom i Milijanom Brkićem iz HDZ-a, član spomenutog Odbora. Međutim, izvještaj Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost u Sabor je, na zahtjev predsjednika Odbora Tuđmana, stigao u utorak, a Karamarko ga je, rekao je to novinarima, vidio u srijedu ujutro.

Članovi Odbora nemaju pravo odnijeti taj, kao ni druge tajne dokumente, nego ih samo, nakon što se potpišu, mogu pročitati u prostorijama tog tijela. Kontradiktornosti u svojim izjavama Karamarko nije želio pojašnjavati, ali zato su vrlo rječiti bili članovi Odbora iz redova Kukuriku koalicije.

- Ako je istina da je Karamarko izvještaj vidio prije utorka, onda mu je to netko dao izvan procedure. Zahtjev za izvještaj upućen je u ponedjeljak, a on je došao u srijedu, izjavio je potpredsjednik Odbora Igor Dragovan (SDP). Jučer je u Odbor stigao i izvještaj Operativno-tehničkog centra, očekuje se još onaj Ministarstva unutarnjih poslova i nakon toga će se održati sjednica Odbora.

IDS-ovac Damir Kajin bio je odrješitiji.

- Nisam dobio izvješće, ali čujem da ga je dobio gospodin Karamarko. Ali, mislim da je to posljednje izvješće koje će on vidjeti prije nas ostalih u Odboru. Ovim promjenama na čelu obavještajnog aparata Karamarko gubi i oči i uši unutar same službe, komentirao je Kajin kojem je problem što se "Miroslav Tuđman ponaša se kao da mu je Karamarko predsjednik Sabora, a ne gospodin Leko".(D. CIGLENEČKI/Novi list)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter