Karamarko: Hrvatska nije nešto posebno korumpirana

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izjavio je u Dubrovniku kako je "Hrvatska imala veliku borbu protiv korupcije i to vrlo uspješno", dodavši kako ne vidim razloga da se Hrvatsku "akceptira kao nešto posebno korumpiranu državu".

"Mi znamo da postoji korupcija kao i u svakoj državi, i ne vidim razloga da se Hrvatska akceptira kao nešto posebno korumpirana država", kazao je Karamarko odgovarajući na novinarsko pitanje, vezano uz izjavu premijera Milanovića, smatra li da je narušen ugled Hrvatske u svijetu.

Premijer Zoran Milanović rekao je danas na sjednici Vlade da se Hrvatska mora boriti s lošim imidžom koji je posljedica ponašanja iz proteklih godina.

"Ugled nam je narušen zbog onoga što se događalo i s tim se moramo boriti jer zbog toga se Hrvatsku smatra korumpiranom državom", dodao je Milanović.

Komentirajući te ocjene Karamarko je kazao kako drži da je riječ o pretjerivanju i dramatiziranju uoči drugog kruga lokalnih izbora, kako bi se onda naglasio ugled ove Vlade koja će popraviti to stanje.

Dodao je kako je Europska unija svjesna što je Hrvatska, koja je uspješno završila pregovore i udovoljila standardima EU. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter