Karamarko: HDZ želi rješenje po kojem bi sve tri strane surađivale

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u ponedjeljak je izjavio kako će se na zaključcima o zahtjevima Mosta za tripartitnom vladom i nestranačkim premijerom još raditi na večerašnjem sastanku u stranci, a poručio je i kako je 'tripartitna vlada pase' jer ju je odbio SDP te da HDZ želi pronaći rješenje po kojem bi sve tri strane surađivale.

- SDP je odbio tripartitnu Vladu pa je u tom smislu to pitanje 'pase', ali hajdemo naći rješenje da sve tri strane surađuju, rekao je Karamarko nakon trosatne sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća stranke.

To bi, kaže, bio neki drugi oblik suradnje, a vrijeme će pokazati koji.

Tripartitna Vlada nije prihvatljiva, a kada je riječ o nestranačkom premijeru, kaže, i to je pitanje na stolu i o toj će se opciji razgovarati.

- O tome će se razgovarati, a naš je uvjet da se u paketu riješe saborska većina i Vlada, a kada se to dogovori možemo razgovarati o svemu ostalom, rekao je Karamarko.

Pozvao je na dalje razgovore kolege iz Mosta. - Danas, sutra, ako s njima formiramo koaliciju i saborsku većinu, u svakom slučaju mislim da će Hrvatskoj biti potreban konsenzus oko nekih krucijalnih problema, poručio je.

U tim razgovorima, kaže, imaju i neke svoje zahtjeve. - Otvoreni smo za sve i večeras će to biti uobličeno pisanim putem, poručio je.

O imenima premijera, tvrdi, nije bilo govora. - Svetih i nedodirljivih imena nema. Nastojat ćemo realizirati što više naših težnji. Mi smo pobjednička stranka, poručio je.

O tvrdnjama Branimira Glavaša da je HDZ od HDSSB-a tražio potporu za formiranje Vlade Karamarko je rekao: "Nismo na taj način. Naši ljudi komuniciraju i s drugim strankama i to se u tom procesu komunikacije i dogodilo".

Na tvrdnje čelnika SDP-a kako HDZ nema dovoljno za formiranje Vlade Karamarko je uzvratio kako je Zoran Milanović postao sinonim za iracionalni govor.

Na pitanje s koliko potpisa idu kod predsjednice Republike kazao je da, ako se dogovore s Mostom, bit će preko 80. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter