Karamarko: HDZ se sprema za parlamentarnu pobjedu

HDZ se ozbiljno sprema za pobjedu na parlamentarnim izborima, Tomislav Karamarko (D. Pongračić/CROPIX)
HDZ se ozbiljno sprema za pobjedu na parlamentarnim izborima, Tomislav Karamarko (D. Pongračić/CROPIX)

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), Tomislav Karamarko, izjavio je danas kako se HDZ ozbiljno sprema za pobjedu na parlamentarnim izborima, te je kao insinuacije odbacio medijske tvrdnje o navodnim sukobima u stranci, ocjenjujući da se one iznose zbog skretanja pozornosti s velike gospodarske krize u Hrvatskoj.

"Nakon dvije pobjede, na izborima za Europski parlament i na lokalnim izborima, HDZ se ozbiljno sprema i za treću pobjedu u nizu – pobjedu na parlamentarnim izborima. Očito to nekima nije po volji pa insinuiraju tobožnje raskole i sukobe u stranci", navodi u priopćenju Karamarko.

Naglašava kako su neistinita medijska nagađanja o odnosima unutar HDZ-a.

Naime, jedan dnevni list jučer je, pozivajući se na anonimne izbore iz HDZ-a, uz ostalo, ustvrdio kako 'postoje određene trzavice u najužem vodstvu stranke.

Odbacujući te tvrdnje Karamarko ističe kako se HDZ - naprotiv - konsolidirao, "zahvaljujući prije svega svojim poštenim i vrijednim članovima, od najmanjeg do najvećeg temeljnog ogranka".

"U tom procesu veliki su obol dala sva stranačka tijela od Središnjeg odbora, Nacionalnog vijeća i Predsjedništva stranke, ali i najuže vodstvo stranke u kojem su moj prvi suradnik glavni tajnik Milijan Brkić, kao i politički tajnik Tomislav Čuljak", kaže Karamarko.

Zaključuje kako se sve zlonamjerne objede "o tobožnjem raskolu u HDZ-u, koji iza sebe u ovoj godini, voljom birača, ima dvije pobjede", iznose "isključivo u cilju skretanja pozornosti s velike gospodarske krize, pada standarda i galopirajuće nezaposlenosti". (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter