Karamarko: HDZ je u blatu i treba ga oživjeti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Stranka je u blatu i treba je oživjeti, izjavio je novinarima Tomislav Karamarko prije predstavljanja svog programa u utrci za predsjednika HDZ-a istarskim delegatima te stranke u utorak u Puli. Kazao je da ima najbolji uvid u trenutnu tešku situaciju u stranci i najbolji recept kako izaci iz nje.

- Recept je vrlo jednostavan - stranku treba reidologizirati. Treba joj vratiti dušu, ime i prezime, dostojanstvo. Ova Vlada nas tjera u vlast i moramo se što prije pripremiti da tu vlast preuzmemo što spremniji, kazao je Karamarko.

- Naš problem je što ovi unutarstranacki izbori traju predugo. Zabavljamo citavu naciju i politicke protivnike. Ova vlast je od HDZ-a dobila 200 umjesto 100 dana, ali mislim da ih nakon 20. svibnja ceka ozbiljan posao, kazao je.

Na pitanje da komentira tvrdnju Nevenke Jurak da je kao ministar potpisao ugovor s Fimi medijom, rekao je: "Nikad ništa nisam potpisao s Jurak, niti ju poznajem. Dolaskom na mjestu ministra ocito su bili još neki racuni u ratama koji su se morali isplacivati u mom mandatu, ali o tome nisam ništa znao".

Milinovic je dan ranije u Puli izrekao niz optužbi na njegov racun, na što Karamarko nije htio uzvratiti.
- Bio sam ministar koji je zapoceo borbu protiv korupcije. Milinovic je stajao pored ljudi koji su bili u koruptivnim aktivnostima, a onda smo ih mi procesuirali. Stoga, ne bih komentirao njegove izjave. (B. ŽIŽOVIC)


Podijeli: Facebook Twiter