Karači: U požaru u tvornici 240 mrtvih

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U požaru koji je u utorak navečer buknuo u tvornici tekstila u pakistanskom gradu Karachiju, prema zadnjim podacima smrtno je stradalo najmanje 240 ljudi, izvijestile su u srijedu lokalne vlasti i policija.

"Dosad smo uspjeli pronaći 240 tijela, no strahujemo da bi ih moglo biti i više" rekao je za France presse visoko pozicionirani gradski dužnosnik. Riječ je o najvećem požaru u povijesti Karachija, rekao je u visoki dužnosnik ministarstva zdravstva pokrajine Sindh, želeći ostati anoniman.

Vatrogasci su u podrumskim prostorijama pronašli posmrtne ostatke zaposlenih, za AFP je izjavio glasnogovornik vatrogasaca te dodao kako su se žrtve najprije ugušile.

Uzroci požara još nisu poznati. Ministar industrije pokrajine Sindh rekao je da se vlasnika tvornice ispituje zbog mogućeg nemara i nepoštovanja sigurnosnih propisa.

U drugom požaru koji je u utorak izbio u tvornici obuće u Lahoreu smrtno je stradalo 25 ljudi, a 14 ih je ozlijeđeno. Uzrok požara je tehnički kvar na strujnom agregatu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter