Karabatić želi nastupati za Crnu Goru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ponajbolji francuski rukometaš Nikola Karabatić izrazio je želju za nastupanjem za reprezentaciju Crne Gore, prenose mediji iz te zemlje.

U četvrtak je u Rouenu francuska rukometna reprezentacija u sklopu kvalifikacija za Euro 2014. godine pobijedila Litvu 27:18 u utakmici u kojoj Karabatić nije zaigrao, ali bi trebao nastupiti u nedjelju protiv Turske. Claude Onesta, izbornik francuske reprezentacije, pozdravio je povratak Karabatića u vrstu nakon kladioničarske afere. Svejedno, i dalje traju špekulacije kako Francuzi ne žele više Karabatića u sastavu.

Karabatić je posredstvom svog menadžera kontaktirao dužnosnike Crnogorskog rukometnog saveza, kako prenose mediji iz te zemlje. Glavni tajnik RSCG Predrag Pavićević je potvrdio informaciju za Dnevne novine.

"Ta informacija ugodno nas je iznenadila. Postoje indicije i sigurno je da nam godi što tako vrhunski rukometaš razmišlja o Crnoj Gori. Međutim, o tome je sada rano govoriti, treba dobro razmisliti o svemu. Nas očekuje utakmica protiv Češke u Baru. Nakon toga će biti prostora za priču na temu Karabatić", izjavio je Pavićević.

Nagađalo se da bi Karabatić, ukoliko se rastane s francuskom reprezentacijom, mogao igrati za Srbiju ili Hrvatsku. Rođen je u Nišu, majka mu je iz Aleksinca, a otac iz Trogira. Baka s očeve strane mu je iz Budve, što bi mogao biti razlog Karabatićevog priključenja reprezentaciji Crne Gore.

U svakom slučaju, 28-godišnji Karabatić bi za bilo koju drugu reprezentaciju osim francuske prema pravilima mogao zaigrati tek od 2015. godine. (Tportal.hr)


Podijeli: Facebook Twiter