Kapuz je bolji uz pjesmu Vesne Nežić Ružić


Nakon fritaje s 2014. jaja i srdela s gradela danas su Puljani na Portarati počašćeni kupusom s kobasicama. Podijeljeno je, kako smo doznali od kuhara, 700-tinjak porcija. Svima s kojima smo pričali kupus je bio odlično skuhan, a besplatna se marenda u srcu grada, kako su nam rekli, nikako ne odbija.

Tako su do Portarate došle i tri prijateljice, umirovljenice Meri, Marija i Ljubica te su nam, uz pun pjat pred sobom, pohvalile gradsku akciju.

- Svi gradovi u Hrvatskoj imaju ovakve manifestacija, pa je u redu da to ima i Pula, odnosno mi Puljani, rekla nam jer Meri te dodala da je kupus odličan, kruh friški, no srdele joj za Badnjak nisu baš jako pasale, i to zbog prejakoga mirisa.

A kupus je danas još bolje pasao uz pjesmu Vesne Nežić Ružić koja je, uz pratnju banda Magnolija, pjevala pod šatorom. Za one koji se još uvijek nisu dovoljno najeli podsjetimo da je posljednja ovogodišnja besplatna marenda na Silvestrovo kada će se kuhati maneštra.

Inače, već tradicionalnu gastro i zabavnu manifestaciju pod nazivom Prosinac u padeli sponzoriraju Grad Pula, Pula Film Festival i Zagrebačka banka. (B. PETROVIĆ, snimio N. LAZAREVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter