Kapuralin: Građani ne smiju more gledati kroz žicu

Vladimir Kaputalin (Arhiva GI)
Vladimir Kaputalin (Arhiva GI)

Socijalistička radnička partija danas je predstavila svoj izborni program i listu za Gradsko vijeće Pule. Kako je istaknuo nositelj liste Vladimir Kapuralin, na izbore izlaze samostalno, sukladno svojim načelima.

- Osnovna misao vodilja našeg programa je da se resursi ne mogu i ne smiju prodavati ili davati u koncesiju jer smo dužni nešto sačuvati za nas i našu djecu. Prvenstveno ovdje mislim na Muzil i dijelove pulske luke, rekao je Kapuralin.

Napomenuo je stoga da će se u Gradskom vijeću boriti da, bez obzira na namjenu, veliki obalni kompleksi budu dostupni svima, a ne da građani u budućnosti ne mogu ondje stupiti nogom ili baciti sidro u more. Tome ćemo se suprotstaviti do krajnjih granica jer nećemo dozvoliti da nekoliko narednih generacija obalu i more gleda preko žičane ograde, rekao je Kapuralin.

SRP će se nadalje, rekao je Kapuralin, zalagati da Bunarina ostane ono što jest i za što je izgrađena, a to je da bude mjesto okupljanja građana i sidrište za lokalne brodice. Potencirat će također izgradnju garažnog prostora koji će biti u vlasništvu Grada, a podržat će i izgradnju gradskog bazena, ali ne na Pragrandeu.

- Prikladnije mjesto za bazen bilo bi neplodno zemljište između Ferijalnog i Zlatnih stijena. Pragrande treba rasporediti zainteresiranim građanima da si ondje urede tipske vrtove po uzoru na slična rješenja u mnogim europskim gradovima, rekao je Kapuralin.

Osvrnuo se potom na, kako je rekao, bezobzirnu sječu stabala po gradu te rekao da će se SRP zalagati za sadnju stabala gdje god je to moguće, a posebnu pozornost će posvetiti pitanju devastacije i apartmanizacije priobalja. Što se tiče pulske bolnice, stav SRP-a je da o tom pitanju treba odlučivati struka, odnosno da se mora odrediti je li pametnije graditi novi objekt ili renovirati i tehnički opremiti postojeće.

Također, borit će se da građani imaju pravo besplatnog parkinga u okolici svog mjesta boravka, a posebno će se zalagati za to da održe komunikaciju s građanima poslije izbora, i to putem mjesnih odbora. (N. SOFTIĆ)   


Podijeli: Facebook Twiter