Kapetan mora otici i platiti sto tisuca eura

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U cetvrtak su nogometaši Istre 1961 odradili uobicajen "dan u uredu". Ujutro su se pod paskom Miroslava Kuljanca i Elvisa Peršica družili s utezima na Drosini, poslije podne se radilo s loptom u Štinjanu.

Jutarnji trening odradili su prakticki svi igraci koje u ovom trenutku ima na raspolaganju trener Igor Pamic, a u tom se društvu nalazi i dvojac na probi, Domagoj Raic i Dražen Cavar. U Štinjanu se društvo malo razrijedilo, jer s loptom ne rade Sušic i Jelic, koji bi se ovih dana trebali prikljuciti ostatku društva. Izvan stroja su takoder Milic i Andelkovic, s cijim ce se povratkom u kadar još malo pricekati, kao i Stranatic.

Buduci da je poznato da Andelkovic vec duže vrijeme "ne leži" predsjedniku Istre 1961, malo je koga njegova odluka, koju je u srijedu u "cetiri oka" priopcio Andelkovicu, mogla iznenaditi.

- Iskreno, trenutno ni sam ne znam u kakvoj sam situaciji, kao što mi nije jasno tko koga želi "preveslati", tko govori istinu, a tko laže - rezignirano je odgovorio Andelkovic na pitanje o svom trenutacnom statusu u pulskom klubu. - Predsjednik Šceglov mi je rekao da si do pocetka prvenstva sam probam pronaci drugi klub ili ce mi Istra 1961 naci nešto. Receno mi je da su došli neki novi igraci i da za mene ovdje više nema mjesta te da mi nece praviti nikakve probleme oko odlaska, samo da moram platiti sto tisuca eura da bi me pustili.

Možda do cijele ove price ne bi ni došlo da je Andelkovic prihvatio ponudu koja mu je krajem sezone stigla iz Kazahstana, a on se neckao jer mu se nije odlazilo na tako daleku destinaciju.

- To je bila cista prijevara. Sva sreca da nisam otišao na tu probu jer bih prošao poput Stranatica koji se proveo kao na izletu za koji je platio put i vratio se nazad - pojasnio je Andelkovic kako mu je "propao" odlazak u Kazahstan.

S obzirom na to da Andelkovicu ugovor s Istrom 1961 traje još godinu dana, konacna odluka o raspletu cijele ove situacije bit ce na kraju iskljucivo njegova.

- Moj se ugovor ne može raskinuti ako ja to ne želim - naglasio je Andelkovic. - Ako se na kraju i dogodi da moram ostati godinu dana u klubu, a pritom ne budem igrao, nema veze. Proci ce i ta godina dana, a ja u to vrijeme necu zaboraviti igrati nogomet. Ako je u interesu kluba da se prema igracu koji je ovdje proveo sedam godina tako ponaša, ja tu ne mogu ništa, zakljucio je Andelkovic. (Ivica CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter