Kapetan Dragan nedostupan

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dragan Vasiljkovic, poznat kao Kapetan Dragan, nije bio dostupan australskim vlastima dan nakon što je tamošnji Visoki sud odlucio da može biti izrucen Hrvatskoj, gdje ga ceka suocavanje s optužbama za ratne zlocine, prenijeli su u srijedu australski mediji.

- Australska federalna policija (AFP) još pokušava locirati Sneddena, piše u priopcenju Ureda saveznog državnog tužitelja u kojem se potvrduje da Kapetan Dragan, odnosno Daniel Snedden (55) - kako glasi njegovo ime u australskim dokumentima - još nije uhicen.

Vasiljkovic je prije mjesec dana morao predati putovnicu nadležnim institucijama, ne bi li se onemogucio njegov bijeg iz zemlje, a istovremeno mu je naredeno da ne odlazi u inozemstvo te da je o bilo kakvoj promjeni adrese dužan obavijestiti federalnu policiju. Ove su mjere trebale biti na snazi sve do 30. ožujka, kada je i objavljena odluka Visokog suda.

Krajem 1990-tih Dragan Vasiljkovic odselio je u Australiju, u Perth, gdje je radio kao instruktor golfa.

Kao zapovjednik dobrovoljackih jedinica u Hrvatskoj optužen je za ratne zlocine pocinjene nad zarobljenim pripadnicima hrvatske vojske i policije u Kninu 1991. godine, te u selu Bruška kod Benkovca 1993.


Podijeli: Facebook Twiter