Kapelica nedovršena, prema planu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Grad Vodnjan sustavno vec godinu i pol zanemaruje Galižanu, ustvrdio je Ladonjin vijecnik u vodnjanskom vijecu Valter Šimunovic na konferenciji za novinare na kojoj je iznio niz zamjerki Gradu.

- Savjetovali smo Gradu Vodnjanu da se kapelica u sklopu galižanskog groblja uredi u dvije faze, da se u prvoj fazi osposobi prostorija za pokojnike i sanitarni cvor, ali oni su samo pokrili krov i ostala je nedovršena. Takoder, prema našim informacijama izvodacu radova trebalo je biti placeno 234 tisuce kuna, a placeno je manje od 30 tisuca pa se pitamo gdje je nestao ostatak novca predvidenog gradskim proracunom. Moje mišljenje je da su zato radovi prestali, a nije proširena ni prometnica ispred kapelice pa su si pored nje mještani sami nasipali kamenje da mogu prolaziti, izjavio je Šimunovic u Galižani i dodao: Valjda smo jedino mjesto u Istri koje nema kapelicu.

Nezadovoljan je i stoga što galižanski Mjesni odbor vec godinu i pol nije sazvao zbor mještana pa žitelji nisu obaviješteni ni o cemu.

- Prometno rješenje za Galižanu nije provedeno iako postoji studija, a na sjednici vijeca gradonacelnik je rekao da se od toga do daljnjeg odustalo zbog nekih primjedbi gradana. Fasade nisu uredene, škola nema adekvatne sanitarne cvorove i prozore. Javna rasvjeta ima slab napon pa kad uskoro stave novogodišnju rasvjetu velik dio javne rasvjete nece raditi, kaže Šimunovic dodajuci da u funkciji nije ni godinu dana stara fontana na glavnom trgu.

- Zbog sustavnog zanemarivanja Galižane smo mi, vijecnici Ladonje, nezadovoljni odgovorom gradonacelnika na pitanje o stanju u Galižani, napustili sjednicu Gradskog vijeca, rekao je Šimunovic.

Jedan od pokazatelja zanemarivanja po njemu je i taj što su, upravo za vrijeme održavanja presice na glavnom galižanskom trgu, djelatnici tvrtke Alfateh prali tu lokaciju. To, navodi on, vjerojatno nije slucajnost jer je to posljednji put ucinjeno u srpnju. (P. LUKEŽ)

Gledaju samo ispred svog portuna

Vodnjanski gradonacelnik Klaudio Vitasovic navodi da ga iznenaduje stav Ladonje navodeci da se Galižana ne tretira drugacije od drugih mjesta na podrucju Grada.

- Ekonomska kriza pogada sve pa i jedinice lokalne samouprave. Obnovu fasada smo odgodili za sljedecu godinu, ne samo u Galižani nego i Vodnjanu i Peroju. Kapelica je bila u planu za ovu godinu, ali samo prva faza radova koja je završena te se izvršeni radovi placaju kako se puni proracun, a proširenje ceste je planirano za sljedecu godinu. Najlakše je doci nakon nekoliko mjeseci odsustva na Gradsko vijece, ne participirati u radu i napustiti sjednicu umjesto sudjelovati u raspravi s konkretnim prijedlozima. Nije korektno gledati samo ispred svog portuna jer Ladonjini vijecnici nisu samo vijecnici Galižane nego i drugih mjesta koja obuhvaca Grad Vodnjan. Na pretprošloj sjednici nisu znali ni koji vijecnik im treba uci u vijece pa je najlakše napadati gradonacelnika, rekao je.


Podijeli: Facebook Twiter