Kaos na križanju obilaznice i Šišanske

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vec je opcepoznato da Pula dobiva još tri rotora duž obilaznice, i to na svakom raskrižju: s Premanturskom, Medulinskom i Šišanskom cestom. I dok su prva dva zgotovljena i stavljena u funkciju - jedan prošlog vikenda, drugi u noci s ponedjeljka na utorak, treci je još u komadima, s obzirom da je rijec o montažnim plasticnim rotorima.

No unatoc tome, semafori su iskljuceni i na tom se dijelu neminovno vec rano ujutro stvorio prometni cep.

Bio je to razlog višekratnih poziva citatelja našoj redakciji, a svi su željeli znati zašto prometna policija nije preuzela uvodenje reda na tom raskrižju i zašto su semafori iskljuceni prije negoli je montiran rotor.

Gradani koji su se u ponedjeljak kasno navecer kretali tim raskrižjem ugledali su radnike kako intenzivno pripremaju teren za montažu rotora.

Kako bilo, u PU istarskoj provjerili smo može li prometna policija išta uciniti na tom raskrižju.

- Nakon provjere u prometnoj policiji, kažu da ce poslati na teren nekoga, ali istovremeno isticu da su tehnicke karakteristike pulskih prometnica, dakle ne samo obilaznice, vec i u drugim dijelovima grada, takve da se jednostavno ne može izbjeci otežana protocnost u uvjetima veceg dolazaka gostiju u Pulu, rekla nam je Suzana Sokac, zadužena za informiranje u PU istarske.

Ustvrdila je da ce prometna policija uciniti sve da se poboljša protocnost na tom raskrižju dok se ne montira novi rotor koji ce preuzeti tu funkciju. (S. Z. T.)


Podijeli: Facebook Twiter