Kao konstruktivna oporba uvijek ćemo nuditi rješenja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Četiri dana nakon lokalnih izbora u Puli čelnici koalicije SDP-HSU-SDSS-HSLS osvrnuli su se na izborne rezultate. Zahvalivši se građanima koji su im dali povjerenje, kao i svima koji su izašli na izbore, predsjednik pulskog SDP-a Danijel Ferić, predsjednik HSU-a Silvano Hrelja i kandidat koalicije za gradonačelnika Pule Mauricio Licul, izrazili su žaljenje što dvije trećine birača nije pristupilo izborima.

Očekivali više mandata

- Naravno da možemo izraziti žaljenje što je izlaznost ovih izbora bila samo 37 posto, u usporedbi s parlamentarnim izborima kada je izlaznost bila oko 60 posto. Ipak, čestitamo izbornim pobjednicima, i svima koji su izborili ulazak u Gradsko vijeće. Moramo priznati da smo očekivali koji mandat više od osvojenih sedam, no, ipak, u utrci za gradonačelnika smo ostvarili pet posto više glasova nego na izborima 2013. godine, a za Vijeće dva posto više. To je napredak, iako nije prikazan u broju vijećnika. Ipak, biti ćemo konstruktivna oporba koja predlaže rješenja za bolji standard naših sugrađana. Jednako tako upozoravat ćemo na dana obećanja vladajućih, ali i nadati se da neće pokušati ostvariti ono što nisu obećali, rekao je u uvodu Ferić.

Hrelja je, pak, najavio da će koalicija, s obzirom na sedam osvojenih vijećničkih mandata, u Gradskom vijeću oformiti dva Kluba vijećnika koji će djelovati koordinirano. Naglasio je da neće biti kontra svakih prijedloga i projekata, već konstruktivna oporba koja će uvijek nuditi svoju viziju rješenja te time opravdati povjerenje koje su dobili na izborima.

Srčani rad u oporbi

Mauricio Licul je u utrci za gradonačelnika dobio 28 posto glasova, što mu nije bilo dostatno da izbori drugi krug. To što je dobio više glasova od svog SDP-ovog prethodnika Peđe Grbina u utrci za gradonačelnika na zadnjim lokalnom izborima, odnosno ukupno 5.400, rekao je, čini ga ponosnim.

- Žao mi je jedino što nešto više od 60 posto birača nije izašlo na izbore pa su time usmjerili razvoj Pule kao i do sada, od strane vladajućih. Ipak, u posljednjih osam godina srčanog rada u oporbi pokazao sam da ću se boriti za interese građana, a to ću nastaviti činiti i dalje u novom četverogodišnjem vijećničkom mandatu. Građani mogu biti sigurni da neću izigrati njihovo povjerenje, zaključio je Licul. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter