Kao golman postao hit na internetu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Utakmicu 14. kola Prve HNL u Kranjčevićevoj mnogi će pamtiti po porazu pulske momčadi, oni vječni "znalci" iz kladionice po prelasku iz "2 u 1", a neki koji možda nikad nisu niti čuli za pulski klub niti za njegove igrače, pamtit će četvrti gol Lokomotive. Onaj kad se lopta od Ivana Grafa, koji je među vratnicama zamijenio "pocrvenjelog" Saše Drevena, odbila iza njega u mrežu. Ta je snimka postala pravi hit na internetu. Tako je Graf bio priča dana u toj utakmici. Prvo, jer je promašio zicer u prvom dijelu, nešto slično onome što je kasnije uspjelo i Rukavini na drugoj strani, potom jer je sa suigračima "plivao" kod drugog i trećeg gola domaćina i na koncu kad je stao na gol. Zanimljivo, prvi put u životu.

- Nikad nisam branio, niti na utakmici, niti na treningu. Zapravo, branio sam nekad na malom nogometu i u školi, ali to je bilo sve. Ovoga sam puta rekao da ću ja stati na gol nakon što je sudac isključio Drevena, jer sam imao osjećaj da ću obraniti udarac s bijele točke. Nažalost, nisam uspio - rekao je Ivan Graf koji se sad može pohvaliti da je tijekom dosadašnje nogometne karijere igrao kao napadač, branič i golman. Nakon primljenog gola s bijele točke nanizao je par obrana, među kojima je bio i onaj zicer Rukavine, a onda je uslijedio udarac Kolara izvana.

- Odbio sam tu loptu, ali je ona dobila rotaciju prema unutra i odbila se u mrežu. Primio sam baš pacerski gol. Čuo sam Obšivača kako mi viče da branim, da je lopta u igri, ali sam se okrenuo u krivu stranu i lopta se odbila u mrežu. Vidim da sad ta snimka kruži svijetom. (R. CAR)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter