Kao da smo u Koversadi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Glazba Leta3 odzvanjala je i u ušima Pazinaca dvadesetak godina, iako se ti rijecki brkadžije nisu svih tih godina udostojali doci u središte Istre koje im je na pljukometu. A kad su stigli, nakon Muntrilja, Savicente, Buzeta i Pule, bio je to ocekivani sanatorij.

Stigao je dugo ocekivani rijecki sastav koji, vec je poznato, voli rušiti tabue, a desne su ruke (i lijeve) pronašli medu pazinskom alternativnom publikom koja obicava prelaziti granice dobrog ukusa. U prijevodu, dovoljno je reci da je gologuze Fijumane premašila nudisticki nastrojena publika pa je citav koncert djelovao kao da se nalazimo u FKK naselju Koversada.

Prle i Mrlja, kako ih je iz šale nazivala domaca publika, odradili su žestoku punokrvnu gažu, iako je vokal do dvije minute prije koncerta bio u zemlji snova u nazovibackstageu, dok je istodobno basist Mrle skacuci na lopti za pilates "pravio" show u televizijskom intervjuu koji je, ispostavilo se na kraju, sniman ugašenom kamerom.

Nevjerojatna je transformacija profesionalnost koju letovci imaju u malom prstu. Valjda su zato, unatoc tome što su s vremenom vec trebali dosaditi prosjecnom konzumentu muzike u Hrvata, još uvijek jedni od najboljih alternativnih rock izvodaca u zemlji. Dakle, isplatili su ulaznicu.

No, za tu su profesionalnost osim bahatog Prlje i simpaticnog Mrleta nadasve zaslužni gitaristi Matej Zec, Dražen Baljak, bubnjar Branko Kovacic, ali i vozac Borna Mance koji funkcioniraju kao stroj poništavajuci prazne hodove najzaslužnijeg dvojca. Bombardirali su stoga hitovima dva-tri sata posjetitelje koji su se dakako raspojasali pod utjecajem rijeckih mužikanti.

Ne zaboravimo da je krcatu diskoteku Magnus zagrijao mladi pazinski bend Bez identiteta cija je glazba lokalno omiljena, ali ce za daljnji iskorak trebati pronaci kvalitetnije stihove. (A. DAGOSTIN)

 


Podijeli: Facebook Twiter