Kantinon - tradicija Rovinja u vašem pjatu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što su svoju ljubav i znanje prema hrani i vinu prezentirali kroz rovinjski restoran Wine Vault, vodeci hrvatski sommelier Emil Perdec i šef kuhinje hotela Monte Mulini Tomislav Gretic ponovno su udružili snage i predstavili novi koncept tradicionalne rovinjske konobe Kantinon na samoj gradskoj rivi.

"Kantinon je mjesto lokalnih ljudi. Mjesto gdje se dobro jede, gdje se igra briškula, gdje se cuje tko je nocas ulovio najvecu ribu i popije bevanda. Mjesto gdje se gosti docekuju otvorenih vrata i punog stola. Gdje se jede najbolji pršut, najsvježija skuta, pije najhladnija malvazija i susrecu najdraži ljudi. Mjesto u koje se uvijek vracamo... autenticno i tradicionalno... jednostavno - Kantinon", istice ponajbolji hrvatski sommelier Emil Perdec, koji je ujedno i višestruki državni prvak te dvostruki sudionik na prestižnom natjecanju Trophée Ruinart u Francuskoj.

Kuhinju Kantinona chef Tomislav Gretic opisuje kao starinsku ribarsku kuhinju koja je bogata skrivenim starim receptima, gotovo zaboravljenim, koji više nisu u svakodnevnoj ponudi istarskih konoba i restorana. "Sve su namirnice lokalne rovinjske i istarske. Sam odabir namirnica cemo prilagodavati godišnjim dobima i lovostaju, kada je rijec o ribi. Takva ce nam maksimalna fleksibilnost u kreiranju jelovnika omoguciti da svojim stalnim gostima ponudimo nešto novo pri svakom dolasku. Hrana je poslužena jednostavno. Jela kao rižoto i tjestenina se serviraju u posudama u kojima su i kuhana. Hladni naresci, poput pršuta, pancete i sira, serviraju se na drvenim daskama uz dodatak ulja i maslina…."

Novouredena konoba s osvježenim jelovnikom i interijerom predstavlja nov koncept, a specijaliteti na jelovniku inspirirani su rovinjskom ribarskom tradicijom i starim, ponovno otkrivenim receptima. Jednostavna sezonska jela, rižoti, tjestenine i plate pripremaju se od lokalno uzgojenih sastojaka, a na karti pica nalaze se najbolja istarska vina, rakije, grape i pivo, cije posluživanje nosi dozu originalnosti za Rovinj - dobit cete ga u krigli od litre. (PROMO)


Podijeli: Facebook Twiter