Kantinon - iskorak u gourmet i turističkoj ponudi

Konoba Kantinon nalazi se na rovinjskoj rivi
Konoba Kantinon nalazi se na rovinjskoj rivi

Maistrina konoba Kantinon u Rovinju nudi nešto sasvim novo, zahvaljujući proslavljenom hrvatskom chefu Tomislavu Gretiću i poznatom hrvatskom sommelieru Emilu Perdecu.

Nakon što su svoju ljubav i znanje prema hrani i vinu prezentirali kroz rovinjski restoran Wine Vault, vodeći hrvatski sommelier Emil Perdec i šef kuhinje hotela Monte Mulini Tomislav Gretić ponovno su udružili snage i predstavili novi koncept tradicionalne rovinjske konobe - to je konoba Kantinon, koja se nalazi na samoj gradskoj rivi.

Predstavljanju Kantinona, koji nudi autentična rovinjska jela pripremljena isključivo od lokalnih, svježih namirnica, prisustvovali su brojni gosti, ljubitelji dobre domaće hrane i vina.

"Kantinon je mjesto lokalnih ljudi. Mjesto gdje se dobro jede, gdje se igra briškula, gdje se čuje tko je noćas ulovio najveću ribu i popije bevanda. Mjesto gdje se gosti dočekuju otvorenih vrata i punog stola. Gdje se jede najbolji pršut, najsvježija skuta, pije najhladnija malvazija i susreću najdraži ljudi. Mjesto u koje se uvijek vraćamo... autentično i tradicionalno... jednostavno Kantinon", ističe Perdec, višestruki državni prvak te dvostruki sudionik na prestižnom natjecanju Trophée Ruinart u Francuskoj.

Novouređena konoba s osvježenim jelovnikom i interijerom predstavlja novi koncept, a specijaliteti na jelovniku inspirirani su rovinjskom ribarskom tradicijom i starim, ponovno otkrivenim receptima. Jednostavna sezonska jela, rižoti, tjestenine i plate pripremaju se od lokalno uzgojenih sastojaka, a na karti pića nalaze se najbolja istarska vina, rakije, grape i pivo, čije posluživanje nosi dozu originalnosti za Rovinj - poslužuje se u krigli od litre.

Kuhinju Kantinona chef Tomislav Gretić opisuje kao starinsku ribarsku kuhinju koja je bogata skrivenim starim receptima, koji nisu u svakodnevnoj ponudi istarskih konoba i restorana. "Sve su namirnice lokalno rovinjske i istarske. Odabir namirnica ćemo prilagođavati godišnjim dobima i lovostaju, kada je riječ o ribi. Takva maksimalna fleksibilnost kod kreiranja jelovnika će nam omogućiti da svojim stalnim gostima ponudimo nešto novo pri svakom dolasku. Hrana je poslužena na jednostavan način. Jela kao što su rižoto i tjestenina serviraju se u posudama u kojima su i kuhana. Hladni naresci, poput pršuta, pancete i sira, serviraju se na drvenim daskama, uz dodatak ulja i maslina…"

Zanimljivo je da je prostor današnjeg Kantinona prije nego što je postao konobom bio vinski podrum, odakle i dolazi njegovo ime (tal.cantina=podrum). Kantinon ima 85 mjesta u zatvorenom i šest na otvorenom prostoru, a radno vrijeme je od 12 do 22 sata, svakim danom osim ponedjeljka. (PROMO)


Podijeli: Facebook Twiter