Kantalo se i svirilo za Romana

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Susret kantadura na tanko i debelo i sviraca istarskih narodnih instrumenata pod geslom "Kantajmo i svirimo za Romana" održan je u petak u sportskoj dvorani Osnovne škole u Barbanu. Susret je, kao i prošle godine, organiziran u cast preminulog Romana Broskvara, jednog od osnivaca KUD-a Barban, njihovog istaknutog clana te dugogodišnjeg predsjednika. Prije nego se pocelo kantat i svirit, na njegov grob u Prnjanima položili su se vijenci.

- Ovo je drugi susret prijatelja i svih onih koji su poznavali Romana koji je bio vrsni kantadur na tanko i debelo. Namjera nam je da susret postane tradicionalan, rekao nam je predsjednik KUD- Barban Dean Mauric.

Veli da se jucer u spomen na Romana u dvorani, osim mještana, okupilo 70-ak clanova KUD-a sviraca, plesaca i pjevaca te da su im pristigli i gosti iz Punata s otoka Krka i iz Nijemaca kod Vinkovaca. Nacelnik Opcine Barban Denis Kontošic istaknuo je važnost susreta koji, kako je rekao, osim spomena na Romana, cuva i tradicionalne istarske pjesme i ples.

Organizator susreta bio je KUD Barban u suradnji s barbanskom turistickom zajednicom te Opcinom Barban.


Podijeli: Facebook Twiter