Kanfanaru bolja infrastruktura

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Proracun za 2010. godinu, koji iznosi oko 14,1 milijun kuna, kanfanarski su vijecnici jednoglasno usvojili na sjednici ovog tjedna.

Glavna stavka je pocetak gradnje kanalizacije i pumpne stanice, za što su u proracunu osigurana oko 4,2 milijuna kuna, a za proširenje kanfanarskog groblja oko milijun kuna, rekao je direktor opcinskog komunalnog poduzeca Limska draga Dalibor Bastijancic, koji je predstavio program i plan rada za ovu godinu.

Opcinski nacelnik Sandro Jurman predstavio je i sve programe - o održavanju, gradnji i uredenju komunalne infrastrukture, društvenih djelatnosti te socijalni program koji su vijecnici jednoglasno usvojili.

Na vijecu je usvojena odluka o kupnji državnog zemljišta na kojem ce se širiti groblje. Istodobno, sve planirane faze za izgradnju kanalizacije dobile su potvrdu, što znaci da ce se s gradnjom poceti ubrzo.

Klub vijecnika IDS-a podnio je nekoliko amandmana kojima su predlagali da se stavka u proracunu koja se odnosi na prihode od zakupa zemljišta poveca za 100 tisuca kuna. Ta ce se sredstva osigurati davanjem u zakup gradevinskog zemljišta u vlasništvu opcine na podrucju kamenoloma Kanfanar. Predložili su da se tih 100 tisuca kuna iskoristi za idejna rješenja blagovaonice i kuhinje u OŠ Petra Studenca, izradu glavnog projekta parkirališta u Kanfanaru te lokacijsku dozvolu projekta prilaza naseljima Okreti, Kurili i Šorici. Amandmani su djelomicno prihvaceni.


Podijeli: Facebook Twiter