Kanfanarštini biciklisticke staze

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Posljednja u nizu manifestacija i sportskih dogadanja koje je Opcina Kanfanar priredila u povodu obilježavanja Dana opcine i njezine zaštitnice svete Sofije bila je 2. biciklijada kroz opcinu Kanfanar, kojoj se odazvalo 50 sudionika.

Time je ujedno promovirana biciklisticka staza Dvigrad, duga 35 kilometara, a koja prolazi kod sela Marici, Sošici, Lim, Dvigrad, potom kroz Dragu do Valiona i natrag u Kanfanar.

Uz ovu, opcina Kanfanar dobila je još tri staze - Kumbašeju - ujedno i najlakšu, koja je duga 13 kilometara, Kontradu dugu 18,5 kilometara te najdužu, Prikodragu, od 24,2 kilometra.

Staza Dvigrad kompletno je obilježena a postavljanju znakova, odnosno signalizacije pomogli su i mještani, dok ce ostale staze biti obilježene do konca ovog tjedna. Sve su ucrtane u GPS-u, a s internetskih stranica Opcine i istra-bikea mogu se skinuti, odnosno printati u A4 formatu.

Za uredivanje i obilježavanje staza Opcina Kanfanar i njezina turisticka zajednica odvojile su 20 tisuca kuna.

- Ovo je prvi korak u smislu turisticke valorizacije opcine Kanfanar. Ove su staze sada dostupne svima, a koncipirane su tako da se na trasama mogu razgledati povijesno-kulturne i prirodne znamenitosti naše opcine. U planu je i uredenje odmorišta na stazama, u pripremi je prospekt staza, a u pregovorima smo i s TZ-ima Rovinja i Bala da zajednicki promoviramo staze na tim podrucjima, kazao je nacelnik Sandro Jurman.

U sklopu programa u subotu je prireden i program za najmlade koji su imali prilike pogledati trikove madionicara, a potom se voziti u balonu što ih je oduševilo.


Podijeli: Facebook Twiter